Συνάντηση του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη με την Πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής των Αντιπροσώπων και Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

23/02/2024

Αθήνα, 23 Φεβρουαρίου 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη με την Πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής των Αντιπροσώπων και Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου.

O Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης συναντήθηκε σήμερα, Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024, με την Πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής των Αντιπροσώπων και Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού Αννίτα Δημητρίου.

Στο επίκεντρο της συνάντησης, τέθηκε το ζήτημα της έκδοσης ΑΜΚΑ για Κύπριους φοιτητές, ώστε να μπορούν να λαμβάνουν δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στην Ελλάδα.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:

«Καλωσόρισα στο γραφείο μου την Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού και Πρόεδρο της Βουλής της Κυπριακής Δημοκρατίας και πραγματικά, χάρηκα πάρα πολύ για τη γνωριμία μας. Θέλω να της ευχηθώ καλή επιτυχία γιατί την αξίζει. Μου έθεσε, όμως, και το σημαντικό ζήτημα που έχει προκύψει με το θέμα του ΑΜΚΑ με τους Κυπρίους φοιτητές που σπουδάζουν στην Ελλάδα. Δεσμεύομαι ότι θα βρούμε άμεσα λύση με διευκρινιστική εγκύκλιο. Εύχομαι επιτυχία και ευημερία. Την Κύπρο μας την αγαπάμε».

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής των Αντιπροσώπων και Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου δήλωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον φίλο Υπουργό, να του ευχηθούμε καλή επιτυχία και σε αυτά τα καθήκοντα, που είμαι βέβαιη ότι θα ανταπεξέλθει επιτυχώς. Πέραν της συζήτησης που είχαμε ευρύτερα για τις πολιτικές εξελίξεις, εστιάσαμε στο θέμα ακριβώς που αφορά στους Κύπριους φοιτητές και έχει να κάνει με το ΑΜΚΑ τους. Τον ευχαριστώ ιδιαιτέρως που ανταποκρίθηκε άμεσα και δεσμεύτηκε για την επίλυση αυτού του θέματος που πραγματικά θα εξασφαλίσει, αν θέλετε, την θετική εξέλιξη που επιζητούσαν οι φοιτητές μας όλο αυτό το διάστημα. Κύριε Υπουργέ, πραγματικά σας ευχαριστώ για αυτήν την εξαιρετική συνάντηση, είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσουμε αυτήν τη συνεργασία και αλληλοενημέρωση αλλά και αλληλοϋποστήριξη εκεί όπου χρειάζεται. Και να ξέρετε ότι εκτιμούμε βαθύτατα και το έργο σας και τη δική σας παρέμβαση ειδικά επί του θέματος».

Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό


Πηγή
Author:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα