Συνάντηση του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη με τους εκπροσώπους του Πανελληνίου Συλλόγου Ασθενών και Φροντιστών Πάρκινσον

07/06/2024

Αθήνα, 7 Ιουνίου 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη με τους εκπροσώπους του Πανελληνίου Συλλόγου Ασθενών και Φροντιστών Πάρκινσον

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης συναντήθηκε χθες, Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024, με την Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου Ασθενών και Φροντιστών Πάρκινσον Φωτεινή Σκόνδρα και μέλη του συλλόγου.

Κατά τη συνάντησή τους δεσμεύτηκαν να συνεργαστούν στενότερα προκειμένου να διασφαλιστεί η ταχύτερη πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες για τη νόσο του Πάρκινσον.

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:

«Βρισκόμαστε πάντα πλάι στους ασθενείς με Πάρκινσον και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής τους. Κατά τη σημερινή μας συνάντηση, δεσμεύτηκα ότι η πρωτοπόρος διαχείριση των ασθενών με Πάρκινσον που γίνεται ήδη πράξη σε διάφορες χώρες της Βόρειας Ευρώπης θα έρθει το συντομότερο δυνατόν και στη χώρα μας. Θα συνεργαστούμε άμεσα με το σύλλογο ώστε να καταρτίσουμε ένα Εθνικό σχέδιο δράσης για το Πάρκινσον».

Από την πλευρά της η Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ασθενών και Φροντιστών Πάρκινσον Φωτεινή Σκόνδρα δήλωσε:

«Οφείλουμε να υπερασπιστούμε τις ζωές αυτών των ανθρώπων που δοκιμάζονται ήδη αλλά και να δημιουργήσουμε ευνοϊκότερες συνθήκες για όσους πρόκειται να δοκιμαστούν στο μέλλον.

Το ηχηρό μας μήνυμα : ‘’το Πάρκινσον δεν είναι μια κοινή νόσος αλλά απειλή για τη δημόσια υγεία’’, συνοδεύει τις προτάσεις μας για την Εθνική Στρατηγική. Όλοι εμείς από την πλευρά μας δεσμευόμαστε, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, να συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε τα ζητήματα που μας αφορούν με έναν και μόνο στόχο: Από αόρατοι να γίνουμε επιτέλους ορατοί».


Πηγή
Author:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα