Αλεξανδρούπολη: Σε λειτουργία η πιλοτική εφαρμογή αισθητήρων παρκαρίσματος στο κέντρο της πόλης | ΚΕΔΕ

Σε λειτουργία βρίσκεται η πιλοτική εφαρμογή των αισθητήρων παρκαρίσματος στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης. Η εφαρμογή ParkALot που είναι διαθέσιμη για κινητά Android και iPhone, διευκολύνει τον οδηγό στον άμεσο εντοπισμό των ελεύθερων θέσεων και χώρων στάθμευσης που ελέγχονται με τεχνολογικά μέσα. Τον πληροφορεί σε πραγματικό χρόνο για τη διαθεσιμότητα των χώρων στάθμευσης και τον δρομολογεί προς την επιλεγμένη θέση στάθμευσης.

Οι αισθητήρες παρκαρίσματος βρίσκονται σε μέρος της οδού Βενιζέλου, στην αρχή της 14ης Μαΐου, σε δύο θέσεις ΑμεΑ απέναντι από το δημαρχείο και σε μία θέση ΑμεΑ μπροστά από τη δημοτική βιβλιοθήκη, επί της Αίνου.

Την εφαρμογή ParkALot μπορεί να κατεβάσει κανείς από το κινητό του είτε από Playstore είτε από το Appstore. Αφού την κατεβάσει, καταχωρεί τα προσωπικά στοιχεία με λατινικούς χαρακτήρες, επιλέγει τον δήμο Αλεξανδρούπολης στην εφαρμογή και κάνει μετάβαση. Για να μπορέσει η εφαρμογή να τεθεί σε λειτουργία θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένη η εύρεση τοποθεσίας του κινητού.

Η εφαρμογή μπορεί να δώσει και οδηγίες μετάβασης στον επιθυμητό προορισμό, αρκεί να επιλέξουμε την ελεύθερη θέση παρκαρίσματος και στη συνέχεια “μετάβαση”. Η ελεύθερη θέση παρκαρίσματος φαίνεται με πράσινο χρώμα ενώ η κατειλημμένη με κόκκινο.


Πηγή
Author: Φρόσω Ζαγορίτου

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα