Χερσόνησος: Σύσταση Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου στη θέση Κοκκίνη Χάνι – Γουρνών | ΚΕΔΕ

Για τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης της ΚΥΑ που καθορίζει τη σύσταση Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου στη θέση Κοκκίνη Χάνι, ενημερώνει τους δημότες του ο Δήμος Χερσονήσου, τονίζοντας ότι υλοποιείται ένα  πάγιο αίτημα του, που θα αναβαθμίσει σημαντικά την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην περιοχή με υψηλής ποιότητας υπηρεσίες.

Συγκεκριμένα, η εν λόγω απόφαση προχωρά στη σύσταση Περιφερειακού Ιατρείου (Π.Ι.) στη θέση Κοκκίνη Χάνι – Γουρνών ως αποκεντρωμένη μονάδα του Κέντρου Υγείας Καστελλίου, αρμοδιότητας της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης (Υ.Π.Ε.), στο χαρακτηρισμό του ως Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου (Π.Π.Ι.) και στη σύσταση θέσεων προσωπικού του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Χερσονήσου είχε παραχωρήσει δωρεάν ακίνητο έναντι του ΠΙΚΠΑ στην περιοχή Γουρνών και Κοκκίνη Χάνι στην 7η ΥΠΕ Κρήτης για την προσωρινή κάλυψη των στεγαστικών αναγκών του υπό σύσταση Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου.

Χαιρετίζοντας το πρώτο καθοριστικό βήμα για την εξάλειψη μιας ανισότητας ετών στην πρόσβαση των δημοτών, στις υπηρεσίες δημόσιας ΠΦΥ, ο δήμαρχος Χερσονήσου, Ζαχαρίας Δοξαστάκης, τονίζει ότι είναι δεδομένη η συνεργασία  με το Υπουργείο Υγείας και την 7η ΥΠΕ και στη συνέχεια, όσον αφορά στο θέμα των κτιριακών υποδομών.

«Παραμένουμε αρωγοί στην κατεύθυνση υλοποίησης ενός έργου που έρχεται να ενισχύσει το αίσθημα ασφάλειας με έγκαιρη και αποτελεσματική φροντίδα των πολιτών.

Σε κάθε περίπτωση ως δημοτική αρχή, θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο Δήμο μας και διεκδικούμε τη σύσταση Κέντρου Υγείας αστικού τύπου στη Δημοτική Ενότητα Χερσονήσου σε υφιστάμενη σύγχρονη υποδομή. Στις προτεραιότητές μας είναι να επιδιώξουμε άμεσα συνάντηση με τη διοίκηση του e-ΕΦΚΑ για να απαιτήσουμε την παραχώρηση του συγκεκριμένου χώρου», τονίζει ο κ. Δοξαστάκης.


Πηγή
Author: Φρόσω Ζαγορίτου

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα