Δήμος Ελευσίνας: Δημοπρατήθηκε το έργο αναδάσωσης του Λόφου της Μαγούλας Localit | ΚΕΔΕ

Δημοπρατήθηκε το έργο αναδάσωσης του Λόφου της Μαγούλας, όπως ενημερώνει με σημερινή ανακοίνωσή του ο Δήμος Ελευσίνας, και πλέον δρομολογούνται όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την υλοποίησή του.

Το εν λόγω έργο, εντάσσεται στο «Εθνικό Σχέδιο Αναδάσωσης», που υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Next Generation EU.

Στην ίδια ανακοίνωση ο Δήμος Ελευσίνας σημειώνει ότι, το 2022 με ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, απεστάλη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η μελέτη επικαιροποίησης προϋπολογισμού και το σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης για την αναδάσωση του λόφου «Προφήτη Ηλία».

Υπενθυμίζοντας  επίσης πως η αναδάσωση του λόφου αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων του Δήμου, προσθέτει ότι, στο παρελθόν είχαν πραγματοποιηθεί εθελοντικές δράσεις δενδροφύτευσης, οι οποίες δεν απέδωσαν.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζονται επίσης τα παρακάτω:

Βάσει του Εθνικού Σχεδίου Αναδασώσεων, όλες οι αναδασώσεις θα γίνουν με σπόρους και ποικιλίες ανάλογα με την περιοχή, ενώ θα χρησιμοποιηθούν τα κατάλληλα δέντρα έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα φυσικό αντιπυρικό τείχος.

Το Εθνικό Σχέδιο προβλέπει, επίσης, την εγκατάσταση και τη συστηματική λειτουργία μηχανισμού προστασίας, διατήρησης και παρακολούθησης της ανάπτυξης των αναδασώσεων εκτάσεων, των αλλαγών σε περιβάλλουσες χρήσεις γης και της εξέλιξης των περιβαλλοντικών, οικολογικών, κλιματολογικών και τοπικών συνθηκών.

Ακόμη, η παρακολούθηση θα γίνεται με εξελιγμένα μέσα τηλεπισκόπησης για το σύνολο των εκτάσεων και με χρήση δορυφορικών δεδομένων, ενώ κατά περίπτωση θα ενισχύεται και με αισθητήρες τηλεπισκόπησης.


Πηγή
Author: Φρόσω Ζαγορίτου

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα