«Ελαιομαζέματα» στον Δήμο Π. Φαλήρου για τις Κοινωνικές Δομές | ΚΕΔΕ

Στο Παλαιό Φάληρο, τα «Ελαιομαζέματα»  ξεκίνησαν και φέτος στις πλατείες, στα πεζοδρόμια, στα πάρκα της πόλης, όπου απλώνονται τα ελαιόπανα, μαζεύονται οι καρποί και ετοιμάζεται το λάδι για τους συνανθρώπους μας και τις κοινωνικές Δομές του Δήμου που το έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη.

Στο κάλεσμα της συγκομιδής ελιάς, συμμετέχουν εθελοντές, εργαζόμενοι του Δήμου, ενώ ιδιαίτερα ενθουσιώδης είναι η ανταπόκριση των μαθητών του 12ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης που συμμετείχαν στη δράση, στο σχολείο τους.

Τα “Ελαιομαζέματα”  ξεκίνησαν το 2019, με πρωτοβουλία του δημάρχου Γιάννη Φωστηρόπουλου, και φέτος συμπληρώνουν μια πενταετία.

Η πρωτοβουλία αποσκοπεί στην αξιοποίηση του καρπού των εκατοντάδων ελαιόδεντρων της πόλης, στην υποστήριξη των Κοινωνικών Δομών αλλά και στην βιωματική εκπαίδευση των παιδιών στην αξία της πρωτογενούς παραγωγής, την εκτίμηση των δώρων που προσφέρει η φύση και κυρίως την ευαισθητοποίηση τους στις αξίες της προσφοράς και αλληλεγγύης, καθώς το ελαιόλαδο που παράγεται διατίθεται για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου και Κοινωνικού Συσσιτίου.

«Φέτος, μια χρονιά δύσκολη για την ελιά, που οι ποσότητες είναι πολύ μικρές και οι τιμές πολύ υψηλές, η δράση έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα και όλοι οι συμμετέχοντες – μαθητές, εθελοντές, εργαζόμενοι στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου – θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια ώστε να αξιοποιηθεί ο καρπός κάθε διαθέσιμου ελαιόδεντρου της πόλης», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δήμος.

Την οργάνωση και τον συντονισμό της δράσης έχει ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικών Δομών Μιχάλης Μιχαηλίδης και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου Νίκυ Γιάκοβλεφ καθώς και το Γραφείο Παιδείας του Δήμου και η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου.


Πηγή
Author: Φρόσω Ζαγορίτου

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα