Γλυφάδα: «Ανοιχτά προαύλια τα Σαββατοκύριακα» για παιχνίδι και άθληση Localit | ΚΕΔΕ

Στη Γλυφάδα, το πρόγραμμα «Ανοιχτά προαύλια τα Σαββατοκύριακα», μπαίνει σε εφαρμογή, με απόφαση του δημάρχου της πόλης, Γ. Παπανικολάου, για να μπορούν τα παιδιά και οι νέοι να αθλούνται σε χώρους ασφαλείς, υπό την επίβλεψη ανθρώπων του Δήμου.

«Τα παιδιά της Γλυφάδας δεν θα χρειάζεται πλέον να πηδάνε τα κάγκελα των σχολείων για να παίξουν μπάσκετ τα Σαββατοκύριακα ούτε να παίζουν μπάλα στις παιδικές χαρές με κίνδυνο για να μικρότερα παιδιά που χρησιμοποιούν τις κούνιες», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δήμος στη σχετική ανακοίνωσή του.

Το πρόγραμμα «Ανοιχτά προαύλια τα Σαββατοκύριακα», όπως σημειώνει ο δήμαρχος Γλυφάδας,  “θα γίνει οργανωμένα και μεθοδικά, ώστε και να προσφέρει χώρους άθλησης και διασκέδασης, αλλά και να διασφαλίσουμε ότι οι σχολικές υποδομές δεν θα υποστούν φθορές που θα δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων μας”.

«Η Κυριακή για τα παιδιά, τους εφήβους και τους νέους σημαίνει παιχνίδι, χαρά, ξεγνοιασιά. Σημαίνει ποιοτικό χρόνο και χαρούμενες στιγμές για κάθε οικογένεια. Διάθεση υπάρχει μπόλικη, οι διαθέσιμοι χώροι όμως για να παίζουν ιδίως τα μεγαλύτερα παιδιά – όπως εμείς παλιά στις αλάνες της γειτονιάς μας – δυστυχώς δεν επαρκούν. Οι ανοιχτοί χώροι – αλάνες και όχι μόνο – που χρησιμοποιούσαμε εμείς όταν ήμασταν μικροί έχουν περιοριστεί, οι εποχές έχουν ασφαλώς αλλάξει και τα παιδιά πολλές φορές ασφυκτιούν μέσα στην πόλη», τονίζει ο κ. Παπανικολάου, για να προσθέσει: «Κι όμως, λύσεις υπάρχουν. Το μόνο που χρειάζεται είναι καλή οργάνωση και δημιουργική σκέψη. Στη Γλυφάδα μας, σε κάθε γειτονιά πλέον υπάρχει τουλάχιστον ένα σχολείο που έχουμε μεριμνήσει ώστε να έχει καινούργια ανοιχτά γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ – όπως στο 2ο Δημοτικό που παραδώσαμε πριν λίγες εβδομάδες και βλέπετε στις φωτογραφίες. Γιατί να τα κρατάμε κλειστά όλες τις εξωσχολικές ώρες; Πόσο μάλλον όταν είναι κοινό μυστικό ότι πολλά παιδιά πηδάνε τα κάγκελα και παίζουν εκεί τα απογεύματα ή τα Σαββατοκύριακα. Και είναι επίσης γνωστά τα προβλήματα που δημιουργούνται όταν τα παιδιά παίζουν μπάλα στις παιδικές χαρές …. Αυτό, λοιπόν, αλλάζει: Τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, επιλεγμένα σχολεία της Γλυφάδας μας για συγκεκριμένες ώρες (θα ανακοινώνονται από την ιστοσελίδα του Δήμου) θα ανοίγουν τα προαύλιά τους για να παίζουν μικρά και μεγάλα παιδιά, υπό την στενή επίβλεψη ασφαλώς ανθρώπων από τον Δήμο μας».


Πηγή
Author: Φρόσω Ζαγορίτου

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα