Η διαχείριση απορριμμάτων στο επίκεντρο συνάντησης Περιφερειάρχη Ι. Ν. & δημάρχων Βόρειας και Νότιας Κέρκυρας | ΚΕΔΕ

Θέματα που σχετίζονται με τη διαχείριση των απορριμμάτων, την ύδρευση, το οδικό δίκτυο βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Γιάννης Τρεπεκλής με τους Δημάρχους Βόρειας Κέρκυρας, Γιώργο Μαχειμάρη και  Νότιας Κέρκυρας, Βασίλη Χειμαριώτη.

Όπως ενημερώνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων, επισημάνθηκε με έμφαση η αναγκαιότητα επιτάχυνσης των διαδικασιών δημοπράτησης του εργοστασίου και για τον λόγο αυτό τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει συνάντηση του Περιφερειάρχη, Γιάννη Τρεπεκλή με τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλη Γραφάκο.

Επίσης στις προτεραιότητες έχει τεθεί η δημιουργία Μονάδας Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων (ΜΕΒΑ), με στόχο τη μείωση του όγκου των, προς μεταφορά, απορριμμάτων, που θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του οικονομικού κόστους, με το οποίο επιβαρύνονται οι δήμοι. Ένα επίσης σχετικό θέμα είναι η εξέταση επίλυσης του προβλήματος των ογκωδών.

Όσον αφορά το οδικό δίκτυο προτεραιότητα είναι οι παρεμβάσεις που θα το καταστήσουν ασφαλές και βατό και συγχρόνως θα προχωρήσουν παρεμβάσεις για τον ευπρεπισμό του οδικού δικτύου με διαγραμμίσεις και καθαρισμό των χόρτων.

Στη συνάντηση εξετάστηκαν επίσης ζητήματα που σχετίζονται με την επίλυση των προβλημάτων ύδρευσης.


Πηγή
Author: Φρόσω Ζαγορίτου

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα