Ηράκλειο: Αλλάζει όψη ο Προμαχώνας Μαρτινένγκο | ΚΕΔΕ

Οι φυτεύσεις στον Προμαχώνα Μαρτινένγκο προχωρούν με γοργούς ρυθμούς. Στον περιβάλλοντα χώρο του τάφου Νίκου Καζαντζάκη, η Υπηρεσία Πρασίνου φυτεύει αυτές τις ημέρες περίπου 3.000 ενδημικά φυτά της Κρήτης, τα οποία όπως σημείωσε ο δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, θα δώσουν χρώμα στο εμβληματικό σημείο της πόλης.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου, πραγματοποίησε αυτοψία στο χώρο, συνοδευόμενος από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Ενέργειας Νίκο Γιαλιτάκη, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιώργο Σισαμάκη και την Ερωφίλη Φραγκούλη, υπηρεσιακό στέλεχος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης και υπεύθυνη του προγράμματος Life Grin.

«Μέσα στις επιδιώξεις μας είναι η συνολική αύξηση του πρασίνου στην πόλη και εδώ έχουμε ένα έργο που εντάσσεται σε αυτή την προσπάθεια  και το οποίο γίνεται με πολύ αγάπη και μεράκι από τους ανθρώπους του Δήμου», τόνισε ο κ. Καλοκαιρινός σημειώνοντας ότι στο προσεχές μέλλον η άρδευση των φυτών θα προέρχεται από την τριτοβάθμια επεξεργασία λυμάτων του βιολογικού καθαρισμού.

Όπως είπε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Γιαλιτάκης δεν επελέγη τυχαία ο Προμαχώνας του Μαρτινένγκο για την εφαρμογή της συγκεκριμένης περιβαλλοντικής δράσης αφού πρόκειται για ένα ιστορικό σημείο της πόλης. Εκτός από το έργο των νέων φυτεύσεων  «θα δούμε τις εργασίες που χρειάζονται για τον περαιτέρω εξωραϊσμό του χώρου με αστικό εξοπλισμό και νέο φωτισμό σε συνεργασία με τις Τεχνικές Υπηρεσίες», ενώ απηύθυνε μήνυμα στους συνδημότες «να αγκαλιάσουν και να σεβαστούν το σημείο προφυλάσσοντας το από φθορές που καμιά φορά προκαλούν τα κατοικίδια μας», τόνισε ο κ. Γαλιτάκης.

Σημειώνεται ότι στο σημείο έχει προβλεφθεί η δημιουργία ακτινωτών διαδρόμων οι οποίοι συνδέουν τον χώρο του Προμαχώνα με τα Τείχη και τα οποία θα διευκολύνουν την μετακίνηση των ΑμεΑ όταν δημιουργηθεί ο κατάλληλος τρόπος πρόσβασης στον Προμαχώνα.

Η δράση εντάσσεται στο έργο «Προώθηση της Ενσωμάτωσης Πρασίνων Υποδομών στον Αστικό Ιστό για τη Βελτίωση της Διακυβέρνησης σε Σχέση με την Κλιματική Αλλαγή στις Πόλεις»  το οποίο συγχρηματοδοτείται από της Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE. Ο δήμος Ηρακλείου συμμετέχει ως εταίρος στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα LIFE, κύριο χρηματοδοτικό μέσο των δράσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή. Σκοπός του έργου είναι να συμβάλει στην προώθηση των ευρωπαϊκών πολιτικών σε σχέση με την κλιματική αλλαγή, μέσω της ανάπτυξης και πιλοτικής εφαρμογής πολιτικών και βέλτιστων πρακτικών για την οργάνωση και διαχείριση των χώρων πρασίνου ώστε να συμβάλουν στο μέγιστο βαθμό στη βελτίωση των συνθηκών των πόλεων.


Πηγή
Author: Φρόσω Ζαγορίτου

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα