Ηράκλειο Αττικής: Απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων οχημάτων από τους δρόμους της πόλης | ΚΕΔΕ

Πάνω από 10 οχήματα απομακρύνθηκαν από την αρχή της νέας χρονιάς από τους δρόμους του Ηρακλείου Αττικής,  όπως ενημερώνει ο Δήμος, στο πλαίσιο ενός ακόμα κύκλου περισυλλογής και απόσυρσης εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων και μηχανών. Πρόκειται για οχήματα χωρίς πινακίδες, τα οποία οι ιδιοκτήτες τους επί μακρόν είχαν αφήσει σε διάφορους δημόσιους, κοινόχρηστους χώρους της πόλης (δρόμους, πεζοδρόμια, ελεύθερες εκτάσεις).

Η απομάκρυνσή τους, όπως αναφέρει σχετικά ο Δήμος, συμβάλει στη λειτουργικότητα αλλά και την υγιεινή στην καθημερινότητα της πόλης. Κάθε όχημα που περισυλλέγεται απελευθερώνει χώρους για να περπατάνε πιο άνετα οι πεζοί και δημιουργεί περισσότερες θέσεις στάθμευσης για τους κατοίκους. Παράλληλα, η έγκαιρη απόσυρσή τους διασφαλίζει ότι δεν θα αποτελέσουν εστίες μόλυνσης.

Οι προϋποθέσεις για την περισυλλογή είναι:

  • Το όχημα να παραμένει σταθμευμένο σε δημόσιο χώρο χωρίς πινακίδες και, ταυτόχρονα, χωρίς σχετική άδεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες ή, ακόμα και εάν έχει πινακίδες κυκλοφορίας, να αποτελεί εστία μόλυνσης.
  • Με τον εντοπισμό ενός αυτοκινήτου που έχει τα παραπάνω χαρακτηριστικά γίνεται από τη Δημοτική Αστυνομία επικόλληση ειδοποίησης σε εμφανή σημείο του οχήματος προς τον ιδιοκτήτη για την απομάκρυνσή του από τον ίδιο.
  • Σε περίπτωση που παρέλθει χρονικό διάστημα, το οποίο ορίζεται από το Νόμο, και ο ιδιοκτήτης δεν απομακρύνει το όχημά του, τότε ο Δήμος έχει δικαίωμα να προβεί στην περισυλλογή, την απομάκρυνση και την ανακύκλωσή του αυτοκινήτου.

«Η εκστρατεία απομάκρυνσης εγκαταλελειμμένων οχημάτων στην πόλη μας είναι διαρκής. Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε περισυλλέξει εκατοντάδες αυτοκίνητα και μηχανές τα οποία ήταν παρατημένα, εμπόδιζαν την κυκλοφορία και στερούσαν πολύτιμες θέσεις στάθμευσης», δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ν. Μπάμπαλος, και παρακάλεσε τους πολίτες να συνεργάζονται με τις υπηρεσίες του Δήμου, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.


Πηγή
Author: Φρόσω Ζαγορίτου

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα