Κιλκίς: Σχολικές αυλές με αναβαθμισμένες αθλητικές εγκαταστάσεις | ΚΕΔΕ

Στο Κιλκίς, με σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις ενισχύονται οι σχολικές μονάδες της πόλης, με τον Δήμο να ενημερώνει ότι βρίσκονται σε εξέλιξη παρεμβάσεις σε σχολικές αυλές δέκα διδακτηρίων. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις, όπως αναφέρει, τα καινούρια γήπεδα ποδοσφαίρου με συνθετικούς χλοοτάπητες του 1ου και 3ου Γυμνασίου Κιλκίς και του 6ου Δημοτικού Σχολείου.

Ο Δήμος Κιλκίς αποδίδει στους μαθητές φροντισμένους χώρους, ώστε να αθλούνται με ασφάλεια και να χαίρονται το παιχνίδι. Ταυτόχρονα, απευθύνει συστάσεις στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς, στους γονείς και στους περιοίκους να ειδοποιούν εγκαίρως, είτε τον Δήμο, είτε  τις αστυνομικές αρχές σε περίπτωση πρόκλησης φθορών στα έργα, όπως συνέβη πολύ πρόσφατα στον τάπητα μπάσκετ του 1ου Γυμνασίου.

Οι αναπλάσεις συνεχίζονται με επιστρώσεις ελαστικού τάπητα στα γήπεδα μπάσκετ και βόλλεϊ  του 6ου και 1ου Δημοτικού Σχολείου, του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου – Λυκείου, του 5ου Δημοτικού Σχολείου. Συνθετικός ελαστικός τάπητας θα τοποθετηθεί στο 3ο Γυμνάσιο και στο 1ο Γενικό Λύκειο ενώ επιστρώσεις χυτού ελαστικού τάπητα θα γίνουν στο 6ο Δημοτικό Σχολείο και στο 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς.

Αισθητικό επιστέγασμα των εργασιών θα αποτελέσει η γραμμοσκίαση των γηπέδων και  η διαμόρφωση θέσεων – καθιστικών.

«Τα έργα αναπλάσεων στις Σχολικές Αυλές αλλάζουν ριζικά την όψη του δημόσιου χώρου καθιστώντας τον ελκυστικό και φιλόξενο για την εκπαιδευτική κοινότητα και τους επισκέπτες του», σημειώνει στη σχετική ανακοίνωσή του ο Δήμος και καταλήγει ότι η  χρηματοδότησή τους ανέρχεται σε 902.907 ευρώ, ποσό το οποίο προέρχεται από δημοτικά έσοδα.


Πηγή
Author: Φρόσω Ζαγορίτου

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα