Κόνιτσα: Εκδήλωση για τα αποτελέσματα του έργου STONE.ART | ΚΕΔΕ

Την τελική εκδήλωση του έργου, STONE.ART «Ανάπτυξη Διασυνοριακού Θεματικού Τουρισμού μέσω της Διατήρησης της Τέχνης της Πέτρας»,  διοργανώνει ο Δήμος Κόνιτσας, ως Επικεφαλής Εταίρος, την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023, στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Konitsa Mountain Hotel, στις 10:00 π.μ..

Στην εκδήλωση, θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της υλοποίησης του έργου καθώς και χρήσιμα συμπεράσματα για την ανάπτυξη της περιοχής παρέμβασης αξιοποιώντας την “Τέχνη της Πέτρας” ως αναπόσπαστο πολιτιστικό στοιχείο των περιοχών της Ηπείρου και της Νότιας Αλβανίας.

Οι Εταίροι του έργου μαζί με τον Δήμο Κόνιτσας είναι το Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ως βασικός επιστημονικός εταίρος, ο Δήμος Πρεμετής και η Σχολή Αγωγής & Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αργυρόκαστρου.

Οι βασικοί στόχοι του έργου είναι η προώθηση και προβολή της πολιτιστικής και αρχιτεκτονικής κληρονομιάς για την δημιουργία ενός νέου τουριστικού πόλου έλξης στην περιοχή παρέμβασης, καθώς και η επιστημονική τεκμηρίωση και καταγραφή της τέχνης των μαστόρων για την ανάδειξη σημαντικών πέτρινων μνημείων με τη χρήση σύγχρονων ψηφιακών μέσων.

Το έργο STONE.ART χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα Interreg IPA CBC «Ελλάδα – Αλβανία 2014 – 2020» ως ένα Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας που υποστηρίζει τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών. Στο πλαίσιο ενός κοινού ταμείου, οι δύο χώρες ένωσαν τις δυνάμεις τους και αξιοποίησαν τα πλεονεκτήματα της διασυνοριακής περιοχής για να επιτύχουν οφέλη και για τις δύο χώρες.


Πηγή
Author: Φρόσω Ζαγορίτου

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα