Πειραιάς: Το 2ο «Έξυπνο» Σχολικό Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης σε δημοτικά σχολεία της πόλης | ΚΕΔΕ

Με τη συμμετοχή περισσότερων από 7.000 μαθητών, ξεκίνησε το 2ο  «Έξυπνο» Σχολικό Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης, σε 44 δημοτικά σχολεία του Δήμου Πειραιά.

Ο Δήμος παρέχει, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, την καινοτόμο υπηρεσία καταγραφής της ανακύκλωσης στα δημοτικά σχολεία. Τα ανακυκλώσιμα υλικά κατά την αποκομιδή τους ζυγίζονται από το πρωτοποριακό σύστημα «έξυπνων» ζυγαριών και τα αποτελέσματα καταχωρούνται στην online πλατφόρμα, όπου γίνεται δυναμική κατάταξη των σχολείων βάσει των επιδόσεών τους.

Το Σχολικό Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης  πραγματοποιείται καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους από τη Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Πειραιά. Με τη λήξη της σχολικής χρονιάς, τα σχολεία που θα έχουν την καλύτερη επίδοση στην ανακύκλωση θα επιβραβευτούν για το έργο των μαθητών τους και των δασκάλων τους.

«Είναι χαρακτηριστικό ότι, κατά την περσινή διοργάνωση  τα παιδιά διαχώρισαν με σωστό τρόπο πάνω από 7,5 τόνους πλαστικών και πάνω 7 τόνους χάρτινων απορριμμάτων, καταφέρνοντας να οδηγήσουν προς ανακύκλωση πάνω από 14,5 τόνους απορριμμάτων, όπου χωρίς την κατάλληλη υποδομή και παρότρυνση για ανακύκλωση, θα κατέληγαν στη χωματερή», αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου. Υπενθυμίζει  επίσης ότι για την  εν λόγω πρωτοβουλία, ο Δήμος Πειραιά έχει βραβευτεί στα  «ΟΤΑ AWARDS 2023».

«Σκοπός μας με τη διοργάνωση του Σχολικού Πρωταθλήματος Ανακύκλωσης είναι να δώσουμε κίνητρα στους  μαθητές των δημοτικών σχολείων της πόλης μας να εντάξουν την ανακύκλωση στην καθημερινότητά τους, συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος. Η περσινή διοργάνωση ήταν εξαιρετικά επιτυχημένη, καθώς τα παιδιά κατάφεραν να ανακυκλώσουν περισσότερους από 14 τόνους απορριμμάτων. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό συλλογικό κατόρθωμα, στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών δράσεων που υλοποιούμε, ενθαρρύνοντας τα παιδιά να μάθουν να ανακυκλώνουν, έτσι ώστε να αποκτήσουν περιβαλλοντική συνείδηση», τονίζει ο δήμαρχος  Γιάννης Μώραλης.

«Tο «Έξυπνο» Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης έχει στόχο, πέραν της συγκέντρωσης ανακυκλώσιμης ύλης, την ενημέρωση και κινητοποίηση των μαθητών σχετικά με την ανακύκλωση και τις βέλτιστες πρακτικές για την περιβαλλοντικά ορθή διαχείριση ανακυκλώσιμων υλικών. Παράλληλα, προωθείται η καλλιέργεια του εθελοντισμού και της συνεργασίας μεταξύ των μαθητών και του πνεύματος της ευγενούς άμιλλας», είπε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Παναγιώτης Ρέππας.


Πηγή
Author: Φρόσω Ζαγορίτου

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα