Πεντέλη: Νέο δίκτυο αγωγών αποχέτευσης ομβρίων υδάτων στον Δήμο, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής | ΚΕΔΕ

Στην κατασκευή νέου δικτύου αγωγών αποχέτευσης ομβρίων υδάτων στην περιοχή της οδού Ιπποκράτους του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, θα προχωρήσει ο Δήμος Πεντέλης, προκειμένου να επιλυθεί ένα σημαντικό πρόβλημα με τα πλημμυρικά φαινόμενα που εμφανίζονται συχνά στην περιοχή.

Το νέο έργο που θα υλοποιηθεί με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής, θα δώσει λύση στο εν λόγω πρόβλημα όπως σημειώνει ο Δήμος. Συγκεκριμένα το έργο αφορά στην κατασκευή δικτύου αγωγών αποχέτευσης όμβριων υδάτων για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων, όπου θα έχει αφετηρία το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης μέσω της οδού Ιπποκράτους, συνεχίζει στην οδό Δουκίσσης Πλακεντίας και καταλήγει στο ρέμα της οδού Κλεισθένους από όπου τα όμβρια διοχετεύονται στο Ρέμα Κουφού.

Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής καταρτίζουν τη σχετική προγραμματική σύμβαση με το Δήμο Πεντέλης, που προβλέπει την εκτέλεση του έργου με πόρους της περιφέρειας Αττικής, ύψους δαπάνης 1.855.484,00 ευρώ.

«Είχαμε υποσχεθεί στους συμπολίτες μας ότι θα επιλύσουμε αυτό το πρόβλημα και τα καταφέραμε. Εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής. Ευχαριστώ τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη για την κατανόηση και τη συνεργασία», δήλωσε η δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά και πρόσθεσε: «Αντιμετωπίζουμε με νέους αγωγούς αποχέτευσης ομβρίων υδάτων ένα μεγάλο κίνδυνο για τους πολίτες της περιοχής, αλλά και για τους επισκέπτες και τους εργαζομένους του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης. Συνεχίζουμε σταθερά την υλοποίηση έργων που κάνουν καλύτερη την καθημερινότητα των συμπολιτών μας, με έργα μακράς πνοής και δημιουργίας υποδομών, που είναι απαραίτητες και οι οποίες για χρόνια δεν είχαν υλοποιηθεί. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για να βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα των συμπολιτών μας».


Πηγή
Author: Φρόσω Ζαγορίτου

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα