Περιστέρι: Επιβράβευση πολιτών για τη συμμετοχή τους στη χωριστή συλλογή βιοαποβλήτων | ΚΕΔΕ

Εδαφοβελτιωτικό (compost) και λουλούδια από το δημοτικό φυτώριο, ως επιβράβευση για τη συμμετοχή των πολιτών, στο πρόγραμμα της Χωριστής Συλλογής Βιοαποβλήτων (καφέ κάδος), διένειμε για μια ακόμη φορά η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής του Δήμου Περιστερίου.

Ο δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης, η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Μαίρη Τσιώτα – Μάρκου, με τους εργαζομένους υλοποίησαν την πρωτοποριακή περιβαλλοντική δράση, στις 11 Νοεμβρίου, στο 1ο Πράσινο Σημείο (Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης), πρώην πάρκο «Σπαστήρα», οδό Πελασγίας 90, στη Νέα Ζωή.

«Ο Δήμος Περιστερίου είναι πρωτοπόρος σε προγράμματα ανακύκλωσης, όπως είναι η χωριστή συλλογή βιοαποβλήτων, με τους καφέ κάδους», τόνισε ο Α. Παχατουρίδης.

«Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Περιστερίου έχει προχωρήσει στην επέκταση του δικτύου σχεδόν σ’ όλη την πόλη. Είναι ένας σύγχρονος τρόπος διαχείρισης των απορριμμάτων που απαιτεί τη συμμετοχή όλων», σημείωσε από την πλευρά της η Μ. Τσιώτα-Μάρκου.

Η συλλογή οργανικών απορριμμάτων στον καφέ κάδο είναι πλέον το κυρίαρχο ρεύμα ανακύκλωσης και αξιοποιείται με την παραγωγή λιπάσματος, που σημαίνει την επιστροφή του οργανικού υλικού και πάλι στο περιβάλλον.

Στους συμμετέχοντες παρέχονται δωρεάν οικιακά καδάκια, καθώς επίσης και οι ανάλογες βιοαποδομήσιμες σακούλες για τη συλλογή.

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής του Δήμου Περιστερίου προχωρά σε συνεχείς ενημερώσεις πόρτα – πόρτα, καθώς επίσης παρέχει διαρκή υποστήριξη μέσω των τηλεφωνικών γραμμών 2105701616, 2105701639 – 2105701641 και με συνεχείς επισκέψεις στις γειτονιές.


Πηγή
Author: Φρόσω Ζαγορίτου

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα