Σαμοθράκη: Ακατάλληλο προς πόση το νερό στους οικισμούς Καμαριώτισσας, Προφήτη Ηλία και Παλαιόπολης | ΚΕΔΕ

Μικροβιολογικές επιβαρύνσεις πέραν των ορίων βρέθηκαν στο νερό σε Καμαριώτισσα, Προφήτη Ηλία και  Παλαιόπολη, κατόπιν ελέγχου και σύμφωνα με τα αποτελέσματα ανάλυσης, το καθιστούν ακατάλληλο για πόση μέχρι την αποκατάσταση των κρίσιμων παραμέτρων.

Τα αποτελέσματα του ελέγχου ελήφθησαν χθες Πέμπτη στις 14:30, και άμεσα ο Δήμος Σαμοθράκης, ενημέρωσε τους κατοίκους των παραπάνω περιοχών, ανακοινώνοντας την αυστηρή απαγόρευση της πόσης του, μέχρι να επανεξεταστούν νέα δείγματα, με ταυτόχρονη λήψη μέτρων προστασίας  και αντιμετώπισης του προβλήματος.

Συγκεκριμένα, με έκτακτη ανακοίνωσή του χθες Πέμπτη 1/2 , ο δήμαρχος Σαμοθράκης, Αθ. Βίτσας, ενημέρωσε σχετικά με το πρόβλημα πόσιμου νερού που δημιουργήθηκε, και τις ενέργειες που δρομολογήθηκαν για την αποκατάσταση του προβλήματος:

«Σήμερα στις 14:30 λάβαμε από το εργαστήριο τα αποτελέσματα ανάλυσης πόσιμου νερού.

Όπως ήδη έχουμε ενημερώσει, στην Καμαριώτισσα στον Προφήτη Ηλία και στην Παλαιόπολη βρέθηκαν μικροβιολογικές επιβαρύνσεις πέραν των ορίων και το καθιστούν ακατάλληλο για πόση μέχρι την αποκατάστασή των κρίσιμων παραμέτρων.

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τους Αντιδημάρχους και του συνόλου της τεχνικής υπηρεσίας για άμεσες ενέργειες.

Με καθοδήγηση ειδικού πραγματοποιήθηκε έκτακτη χλωρίωση.

Έγινε επικοινωνία με συνεργαζόμενη εταιρεία προκειμένου να γίνει άμεση ανασυγκρότηση και εκσυγχρονισμός όλων των συστημάτων χλωρίωσης που είχαν εγκατασταθεί πριν από 7 χρόνια.

Έγινε σε πρώτη φάση διανομή νερού κατ’ οίκον στον Προφ. Ηλία και Παλαιάπολη επειδή στους οικισμούς αυτούς δεν υπάρχει η δυνατότητα προσωπικής προμήθειας.

Κατόπιν συνεννόησης με τον Περιφερειάρχη και τον Περιφερειακό Διευθυντή Πολιτικής Προστασίας και άμεση ανταπόκρισή του Περιφερειάρχη μας αποστέλλονται 14 παλέτες εμφιαλωμένου νερού το οποίο από την στιγμή της παραλαβής του θα διανέμεται με προτεραιότητα αύριο στην Καμαριώτισσα.

Για οτιδήποτε νεότερο θα υπάρξει ενημέρωση».


Πηγή
Author: Φρόσω Ζαγορίτου

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα