Στο Πρόγραμμα Βόρειο Αιγαίο 2021-2027, η Στρατηγική ΟΧΕ μικρών νησιών | ΚΕΔΕ

Στο Πρόγραμμα Βόρειο Αιγαίο 2021-2027 (ΕΣΠΑ), εντάχθηκε η Στρατηγική Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων Μικρών Νησιών (ΟΧΕ μικρών νησιών), με απόφαση του Περιφερειάρχη  Β. Αιγαίου Κ. Μουτζούρη,μετά από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Προγραμματισμού και ΕΣΠΑ, Σ. Κυρατζή.

Η στρατηγική αφορά την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου και συνεκτικού σχεδίου μικρονησιωτικής πολιτικής συνολικού προϋπολογισμού 40 εκ. € ,που απευθύνεται στις νήσους Ικαρία, Φούρνοι Κορσέων, Αγ. Ευστράτιος, Οινούσσες, Ψαρά.

Εκτός από συγκεκριμένες αναπτυξιακές παρεμβάσεις και έργα που είναι προσανατολισμένα στην αναπτυξιακή ταυτότητα των νησιών, αφορά και την δημιουργία ενός αντιπροσωπευτικού και δυναμικού συστήματος διακυβερνήσεως, όπως ακριβώς απαιτούν οι κανονισμοί και τα δημοκρατικά πρότυπα αναπτύξεως, όπου η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα έχει καθοριστικό ρόλο.

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που μετά από μια κοπιώδη διαδικασία σχεδιασμού που ξεκίνησε τον προηγούμενο χρόνο, με την συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, των μικρών Δήμων και κάθε φορέα που θα μπορούσε να εκφράσει παραγωγική γνώμη, τελικά βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να υπογράψω την έγκριση αυτής της στρατηγικής. Το επόμενο διάστημα με βάση την διαδικασία των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων του Προγράμματος Βόρειο Αιγαίο 2021-2027 θα πρέπει να ωριμάσουν και ενταχθούν και τα έργα που θα υλοποιήσουν μια νέα αναπτυξιακή κατάσταση για τα νησιά προς όφελος των κατοίκων τους, όπου και πάλι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα βρίσκεται κοντά τους», δήλωσε ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου.


Πηγή
Author: Φρόσω Ζαγορίτου

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα