Συνεργασία Δήμου Λίμνης Πλαστήρα- ΑΠΘ | ΚΕΔΕ

Την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με σκοπό την έρευνα, την εκπαίδευση, τον σχεδιασμό και την υλοποίηση εκπαιδευτικών, ερευνητικών, αναπτυξιακών, ευρωπαϊκών και άλλων προγραμμάτων κοινού ενδιαφέροντος, πρότεινε ο δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα, Παναγιώτης Νάνος, σε συνάντηση που είχε με τον πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στόχος της συνεργασίας, όπως τονίζεται από τον Δήμο, είναι η παραγωγή επιστημονικής γνώσης, η οποία να υποστηρίζει την στρατηγική επιλογή του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα να καταστήσει την παραλίμνια περιοχή, Κέντρο Καινοτομίας Περιβάλλοντος.

Ο δήμαρχος πρότεινε τη Λίμνη Πλαστήρα ως τόπο πρακτικής άσκησης των φοιτητών, καθώς και την δημιουργία Θερινών Ακαδημιών στα πλαίσια εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων, με φιλοξενία των παιδιών στην περιοχή.

Επίσης, ζήτησε την επιστημονική στήριξη του Δήμου για δημιουργία Πάρκου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας στη Λίμνη Πλαστήρα, έργο ενταγμένο στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση ο πρύτανης ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόταση συνεργασίας.

Παρών στη συζήτηση ο καθηγητής ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ  Σεραφείμ Αλεξίου, από το Κρυονέρι, ο οποίος θα είναι κοινός εκπρόσωπος των συνεργαζόμενων φορέων.

Επίσης εκ μέρους του ΑΠΘ, παρούσα ήταν η  διδάκτωρ μηχανικός και διδάκτωρ φιλοσοφίας, μελετήτρια του ΑΠΘ, Μαριάννα Δώδου, η οποία υποστηρίζει τα προγράμματα.

Το κείμενο συνεργασίας παραδόθηκε στις νομικές υπηρεσίες του ΑΠΘ και σύντομα αναμένεται η υπογραφή του συμφώνου.


Πηγή
Author: Φρόσω Ζαγορίτου

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα