Τήρηση των ορίων κατάληψης κοινόχρηστων χώρων ζητά από τις επιχειρήσεις εστίασης ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας | ΚΕΔΕ

Την τήρηση των ορίων των παραχωρούμενων κοινόχρηστων χώρων όπως αυτά αναγράφονται και προσδιορίζονται στις αντίστοιχες άδειες που έχουν χορηγηθεί ζητά από τους επιχειρηματίες εστίασης ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παλαιάς Πόλης και Εμπορίου, του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, Κώστας Βουσολίνος.

Με επιστολή του προς την Ένωση Εστίασης Κέρκυρας, τον Σύλλογο Εστίασης και Συναφών Επαγγελμάτων  και τον   Ενιαίο Τουριστικό Φορέα Κέρκυρας, σχετικά με την χρήση του  κοινόχρηστου  χώρου, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, τους ενημερώνει, ότι  πρόθεση της νέας Δημοτικής Αρχής είναι, μεταξύ άλλων, η διασφάλιση της ελεύθερης και ασφαλούς κυκλοφορίας πεζών, αμαξιδίων ΑΜΕΑ, εμποδιζόμενων ατόμων και οχημάτων αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών (πυροσβεστικών, ασθενοφόρων, περιπολικών κλπ) στους κοινόχρηστους χώρους της πόλης. Όπως  επίσης είναι δεδομένη η διάθεση και πρόθεση της Δημοτικής Αρχής για την υποστήριξη  και της επιχειρηματικής δραστηριότητας καθώς και της συνεργασίας όλων.

«Για τους λόγους αυτούς σας καλούμε να τηρείτε εφεξής τα όρια των παραχωρούμενων κοινόχρηστων χώρων, όπως αυτά αναγράφονται και προσδιορίζονται στις αντίστοιχες άδειες κατάληψης κοινόχρηστων χώρων που σας έχουν χορηγηθεί. Επίσης, σας καλούμε να απομακρύνετε από τους χώρους αυτούς οποιοδήποτε εξοπλισμό που δεν προβλέπεται στις άδειές σας καθώς και όποιο εξοπλισμό που έχετε τυχόν αποθηκεύσει σ’ αυτούς (αποθηκευμένα τραπεζοκαθίσματα, μη χρησιμοποιούμενες ομπρέλες, τέντες, ράφια κλπ) καθώς τέτοια αποθήκευση δεν προβλέπεται στις σχετικές άδειες», υπογραμμίζεται στην επιστολή του κ. Βουσολίνου.

Τέλος, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ενημερώνει ότι, μετά την 01.02.2024, θα αρχίσουν να διενεργούνται τακτικοί έλεγχοι από τις Υπηρεσίες του Δήμου και, εκτός των άλλων, θα απομακρύνονται με την προβλεπόμενη διαδικασία, όλα τα είδη που θα βρίσκονται εκτός του αδειοδοτημένου χώρου.


Πηγή
Author: Φρόσω Ζαγορίτου

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα