Τρίκαλα: Τοποθετήθηκαν στα Μ. Καλύβια οι πρώτοι οικίσκοι για τους πλημμυροπαθείς | ΚΕΔΕ

Οι πρώτοι έξι οικίσκοι για τους πλημμυροπαθείς στα Μ. Καλύβια τοποθετήθηκαν χθες Τρίτη 14/11, από τον Δήμο Τρικκαίων. Όπως υπογραμμίζει ο Δήμος, «οι οικίσκοι τοποθετήθηκαν εντός των αυλών σε σπίτια πλημμυροπαθών, προκειμένου να μη δημιουργούνται καταστάσεις ιδρυματοποίησης. Έτσι, οι πληγέντες θα μπορούν να βρίσκονται στην ίδια γειτονιά, στο δικό τους οικόπεδο και να παρακολουθούν και την πορεία των εργασιών, όπου αυτές απαιτούνται».

Όπως προσθέτει επίσης συνολικά είχε ζητήσει δια του δημάρχου Νίκου Σακκά, 50 οικίσκους, από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Tριαντόπουλο. Σε διαδικτυακή σύσκεψη πριν έναν σχεδόν μήνα (στις 19 Οκτωβρίου), η πλευρά του Δήμου Τρικκαίων παρουσίασε αναλυτικά στοιχεία για τους πλημμυροπαθείς, προκειμένου να τεκμηριωθεί το σχετικό αίτημα.

Οι υπηρεσίες της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας είχαν συγκεντρώσει κάθε δικαιολογητικό και στοιχείο, που εστάλησαν στο Υπουργείο, ενώ έγιναν και επιτόπιες επισκέψεις στελεχών του.

Την πρώτη αυτή παράδοση οικιών από το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, επέβλεψε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Παναγιώτης Ντιντής, επισημαίνοντας το πόσο σημαντική είναι η κίνηση αυτή. Παρέστη, επίσης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Μ. Καλυβίων, Παναγιώτης Λαγάρας.

 Από την πλευρά του ο δήμαρχος Τρικκαίων Νίκος Σακκάς τόνισε ότι, «και η έλευση των πρώτων οικίσκων, δίνει μια ακόμη απόδειξη της μέριμνάς μας για τους πλημμυροπαθείς. Δε σταματούμε να τους στηρίζουμε. Δίνουμε και θα δίνουμε τις δυνάμεις μας για να μειωθεί το κόστος για τους ανθρώπους που υπέστησαν πολλά από τις πλημμύρες».


Πηγή
Author: Φρόσω Ζαγορίτου

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα