Υπογραφή σύμβασης για την κατάρτιση μελέτης έργων στον Δήμο Πόρου Localit | ΚΕΔΕ

Προγραμματική σύμβαση για την εκπόνηση μελέτης «Διαχωρισμού Παντορροϊκού, αντικατάστασης δικτύου ύδρευσης και υπογειοποιήσης δικτύου ηλεκτροφωτισμού» στον οικισμό Σφαιρίας του Δήμου Πόρου συνυπέγραψαν ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης και ο δήμαρχος Πόρου, Γιάννης Δημητριάδης, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Νήσων, Σταύρου Βοϊδονικόλα και υπηρεσιακών στελεχών.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 575.018 ευρώ και θα συγχρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους της Περιφέρειας ύψους 450.000 ευρώ και από πόρους του δήμου ύψους 125.015 ευρώ.

Το έργο κρίθηκε αναγκαίο στη συγκεκριμένη περιοχή, καθώς το υφιστάμενο εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης είναι παντορροϊκό και απαρχαιωμένο. Κατά τη διάρκεια των βροχοπτώσεων, μεγάλες ποσότητες ομβρίων μεταφέρονται στο δίκτυο αποχέτευσης με αποτέλεσμα την υπερχείλιση των αντλιοστασίων και τη συσσώρευση στερεών και φερτών υλικών εντός των υγρών θαλάμων. Συνέπεια αυτού είναι η πρόκληση σημαντικών βλαβών στον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό των αντλιοστασίων και της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ).

Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης, ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια Αττικής ήταν «σταθερά κοντά στους νησιωτικούς δήμους της Αττικής με βασική αρχή τη στήριξη για μία ισόρροπη ανάπτυξη, στο επίκεντρο της οποίας πρέπει να είναι η προστασία του περιβάλλοντος, η ενίσχυση και προβολή του τουριστικού προϊόντος και η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων τους».

Από την πλευρά του, ο κ. Δημητριάδης χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική τη σύμβαση για την επίλυση ενός ζωτικής σημασίας προβλήματος της περιοχής και ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη και τα στελέχη της Περιφέρειας Αττικής για την ουσιαστική συνεργασία που είχαν καθ’ όλη την αυτοδιοικητική περίοδο.


Πηγή
Author: Φρόσω Ζαγορίτου

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα