Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων τιμά τη μνήμη του σπουδαίου ποιητή Άγγελου Σικελιανού  –  Εκδηλώσεις στη Λευκάδα 24-26/9

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στον Άγγελο Σικελιανό, με αφορμή τη συμπλήρωση φέτος 70 χρόνων από τον θάνατο του σπουδαίου ποιητή (1884-1951), με την ολοκλήρωση του Διεθνούς Φεστιβάλ «Άγγελος Σικελιανός» – Ημέρες Δελφικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς να λαμβάνει χώρα στη Λευκάδα το τριήμερο 24-26 Σεπτεμβρίου 2021.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συνδιοργάνωσε και υποστήριξε τις εκδηλώσεις στη Λευκάδα, οι οποίες τελούνται υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Αικατερίνης Σακελλαροπούλου.

Σημειώνεται ότι στη Λευκάδα κλείνει ο κύκλος των εκδηλώσεων, που διεξήχθησαν σε τέσσερις περιοχές της Ελλάδας και συγκεκριμένα στους Δελφούς, τη Συκιά Κορινθίας, τη Σαλαμίνα και την Αθήνα, μέρη όπου έζησε και έδρασε ο Άγγελος Σικελιανός.

Παρασκευή 24/09, 20:30 – Κηποθέατρο Μουσείου Άγγελου Σικελιανού:  Θεατρική παράσταση «Σικελιανός, ο Άγγελος της ποίησης» (κείμενο & σκηνοθεσία: Γιάννης Φαλκώνης – μουσική: Μίκης Θεοδωράκης)

Σάββατο 25/09, 12:00 – Μουσείο Άγγελου Σικελιανού: Παρουσίαση των έργων «Ηχοτοπία»  – ομιλία Δρ. Θάνου Πολυμενέα-Λιοντήρη

Κυριακή 26/09, ώρα 20:30 – Κηποθέατρο Μουσείου Άγγελου Σικελιανού: Απαγγελία αποσπασμάτων από έργα του ποιητή από την ηθοποιό Τζωρτζίνα Κώνστα – Συναυλία Φιλαρμονικής Εταιρίας Λευκάδας (μια μουσική διασύνδεση της κλασικής εποχής με τον Χατζιδάκι, τον Θεοδωράκη και άλλους συνθέτες)

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια του τριημέρου των εκδηλώσεων (24-26 Σεπτεμβρίου 2021), από τις 09:00 έως τις 15:00, στο Μουσείο Άγγελου Σικελιανού, θα είναι διαθέσιμη προς ακρόαση η ηχητική εγκατάσταση «Ηχοτοπία» (βασισμένη στο έργο του Άγγελου Σικελιανού, δημιουργίες νέων συνθετών, φοιτητών του Εργαστηρίου Ακουστικής Μουσικής & Τεχνολογίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, Ε.Κ.Π.Α.).


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα