Τετραήμερη επίσκεψη της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων στη Λευκάδα

 

 

Στη Λευκάδα θα βρίσκεται για τέσσερις ημέρες, από την Κυριακή 20 Ιουνίου έως και την Τετάρτη 23 του μηνός, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου.

Η Περιφερειάρχης θα συμμετάσχει, όπως κάθε χρόνο, στις εορταστικές εκδηλώσεις για την πολιούχο της Λευκάδας και προστάτιδα των απανταχού Λευκάδιων, Παναγίας Φανερωμένης. Θα παραστεί στην Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και στην περιφορά της Εικόνας της Παναγίας, η οποία φέτος λόγω των περιοριστικών μέτρων εξαιτίας του Covid19 θα πραγματοποιηθεί γύρω από την Ιερά Μονή μέχρι το καμπαναριό στο Μοναστήρι της Κυράς Φανερωμένης με τη συνοδεία της Μπάντας της Φιλαρμονικής Εταιρείας Λευκάδος.

Όσον αφορά στα έργα, τα οποία εκτελούνται στην Π.Ε. Λευκάδας, η Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου θα επιθεωρήσει συνοδευόμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λευκάδας, Ανδρέα Κτενά, τις εργασίες που εκτελούνται στο Γηροκομείο και στο 5ο Νηπιαγωγείο Λευκάδας, την κατασκευή προβλήτα στο λιμάνι της Βασιλικής, την ανάπλαση του εμπορικού δρόμου στο Νυδρί, τα έργα στο Κάστρο της Αγίας Μαύρας και αυτά στον Ιερό Ναό της Παναγίας Οδηγήτριας, ενώ θα επιθεωρήσει και σειρά από τεχνικά και ασφαλτικά έργα, που εκτελούνται σε διάφορες περιοχές της Λευκάδας αυτή την περίοδο.

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων θα έχει ιδιαίτερες συναντήσεις με τοπικούς φορείς και τουριστικούς παράγοντες της Λευκάδας και του Μεγανησίου.

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων θα έχει, εξάλλου, την ευκαιρία να διαπιστώσει τη διαμόρφωση, που έχει ξεκινήσει στο οικόπεδο, στο οποίο θα ανεγερθεί το υπερσύγχρονο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας, για να ενημερώσει σχετικά τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στη Λευκάδα, η Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου θα τιμήσει, με ανακοίνωση εκδήλωσης, τη μνήμη και το έργο του Άγγελου Σικελιανού, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 70 χρόνων από το θάνατό του.

η φωτογραφία είναι από την επιθεώρηση των έργων ανάπλασης στο Νυδρί, στο πλαίσιο της τελευταίας επίσκεψης της Περιφερειάρχη στη Λευκάδα, τον Απρίλιο του 21


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα