Αλλάζει «πρόσωπο» το Νυδρί με την «Αναβάθμιση & Πεζοδρόμηση του Κεντρικού Δρόμου» και τα σχέδια που θ’ ακολουθήσουν

 

   

Την αναβαθμισμένη εικόνα στο Νυδρί, μετά την ολοκλήρωση ενός σημαντικού τμήματος του έργου Ανάπλασης & Πεζοδρόμησης Κεντρικού Δρόμου Νυδρίου, αλλά και τη θετική επίδραση που έχει ήδη στην ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα των κατοίκων και των τοπικών επιχειρηματιών το εν λόγω έργο, διαπίστωσε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, κατά την επίσκεψή της στην περιοχή.

Η Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, στο πλαίσιο της τετραήμερης επίσκεψής της στη Λευκάδα, επιθεώρησε -συνοδευόμενη από τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λευκάδας, Ανδρέα Κτενά- το έργο συνολικού προϋπολογισμού 2.500.000 €, το οποίο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΣΑΕΠ 022) και υλοποιείται από την Δ/νση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λευκάδας με Ανάδοχο την Μπακαλάρος Κατασκευαστική Α.Ε.

Με την Ανάπλαση & Πεζοδρόμηση Κεντρικού Δρόμου Νυδρίου ολοκληρώνεται ένα δύσκολο, αλλά βασικό έργο, στην κατεύθυνση της αναβάθμισης της περιοχής, η οποία αποτελεί σημαντικό τουριστικό προορισμό, με τα οφέλη από την ολοκλήρωση του έως σήμερα τμήματος του έργου να είναι ήδη ορατά για την τοπική κοινωνία και οικονομία, κάτι που εισέπραξε και η Περιφερειάρχης συνομιλώντας με κατοίκους και επιχειρηματίες του Νυδρίου.

Όπως ενημερώθηκε η Περιφερειάρχης, ολοκληρώνεται πλέον το προσεχές διάστημα και η τοποθέτηση των φυτών και των δένδρων, ενώ τις επόμενες ημέρες θα γίνει και η τοποθέτηση των στύλων φωτισμού.

 

«Θέτουμε τις βάσεις για την ευρύτερη αναβάθμιση του Νυδρίου ως σημαντικό τουριστικό κόμβο», υπογράμμισε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου τονίζοντας για μια ακόμα φορά τη στόχευση της Περιφερειακής Αρχής στην διαρκή διαδικασία εξέλιξης και αναβάθμισης των υποδομών στα Ιόνια Νησιά.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, στην περιοχή του Νυδρίου, από Περιγιάλι μέχρι Καλλιθέα (Μεγάλο Αυλάκι), έχουν δρομολογηθεί έργα πνοής ύψους σχεδόν 8.000.000 €, που αναβαθμίζουν την ευρύτερη περιοχή.

Στο πλαίσιο αυτό, περιλαμβάνεται η Β’ Φάση του έργου Ανάπλασης & Πεζοδρόμησης Κεντρικού Δρόμου Νυδρίου, με προϋπολογισμό 1.450.000 €, το οποίο αφορά επέκταση -προς Βορρά και Νότο- της ανάπλασης των πεζοδρομίων και της διαμόρφωσης του οδοστρώματος του κεντρικού δρόμου του Νυδρίου, αλλά και κατασκευή δύο ισόπεδων κυκλοφοριακών κόμβων.

Η αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής, εξάλλου, περιλαμβάνει τη δημοπράτηση της κατασκευής του έργου «Καταφύγιο Τουριστικών Σκαφών Νυδρίου Λευκάδας», συνολικού προϋπολογισμού 3.070.000 €, με χρηματοδότηση από το στρατηγικό έργο AI SMART – Andriatic Ionian Small Port Network (Δίκτυο Μικρών Λιμένων Αδριατικής-Ιονίου) του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG V-A Ελλάδα – Ιταλία 2014-2020, με διαμόρφωση οργανωμένης μαρίνας ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής, με παράλληλη κατασκευή μικρού κτιρίου στη χερσαία ζώνη και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στοχεύει στην ολοκληρωμένη αναβάθμιση της περιοχής του Νυδρίου ως έναν τουριστικό κόμβο υψηλού επιπέδου, που θα προσφέρει πολυεπίπεδες υπηρεσίες. Στο πλαίσιο αυτό προβλέπονται έργα βελτίωσης των λιμενικών υποδομών (κρηπιδώματα, προβλήτες, κλπ.) στα λιμάνια του Περιγιαλίου και του Νυδρίου (πέραν της κατασκευής της μαρίνας σκαφών αναψυχής), καθώς και έργα αστικής ανάπλασης (διαμόρφωση πεζόδρομου, χώροι πράσινου, φωτισμός, κλπ) στην παραλιακή ζώνη από Περιγιάλι μέχρι Καλλιθέα (Μεγάλο Αυλάκι).

 


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα