Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση της Π.Ε. Κέρκυρας με ομιλητή τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του ΥΠ.ΟΙΚ.

Με εξαιρετικό ενδιαφέρον και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα της Δευτέρας 22 Μαρτίου 2021, η ενημερωτική εκδήλωση, με τη μορφή της τηλεδιάσκεψης, που διοργάνωσε η Π.Ε. Κέρκυρας, με θέμα: «Ρύθμιση οφειλών σε 240 δόσεις – 2η ευκαιρία».

Ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού χρέους του Υπουργείου Οικονομικών, Φώτης Κουρμούσης, ως κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης έδωσε χρήσιμες απαντήσεις σε ερωτήσεις που τέθηκαν στις περίπου 2 ώρες που διήρκησε η εκδήλωση, ενώ παράλληλα μαζί με τους συνεργάτες του παρουσίασαν τους βασικούς άξονες και τις καινοτομίες του ν. 4738/2020.

Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κέρκυρας, Μελίτα Ανδριώτη, η οποία είχε την ευθύνη της διοργάνωσης και του συντονισμού της εν λόγω ενημερωτικής εκδήλωσης, υπογράμμισε πως: «Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων αξιοποιεί κάθε ευκαιρία σωστής ενημέρωσης των παραγωγικών φορέων και των πολιτών προς τις κατευθύνσεις που προσφέρει το νομοθετικό πλαίσιο, ούτως ώστε να διευκολυνθούν ως προς τη διευθέτηση των οφειλών τους, τόσο τα νοικοκυριά, όσο και οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις».

Ο Ε.Γ.Δ.Ι.Χ. του ΥΠ.ΟΙΚ. απάντησε σε ερωτήσεις που αφορούσαν:

  • Τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που προβλέπει και αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία σε έως 240 δόσεις

  • Τη διαδικασία εξυγίανσης επιχειρήσεων, με την οποία ρυθμίζουν τις οφειλές τους και συνεχίζουν τη δραστηριότητά τους

  • Τη διαδικασία πτώχευσης και απαλλαγής οφειλών φυσικών & νομικών προσώπων και παροχής 2ης ευκαιρίας

  • Την πρόνοια για τα ευάλωτα νοικοκυριά και την προστασία της 1ης κατοικίας

  • Τον ρόλο των επιστημονικών κλάδων και των φορέων στην υποστήριξη των οφειλετών.

Για όλους όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να παρακολουθήσουν ολόκληρη την ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε η Π.Ε. Κέρκυρας στο επίσημο κανάλι της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στο YouTube στον παρακάτω σύνδεσμο:


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα