Ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για στήριξη του ΕΚΑΒ και της δημόσιας υγείας στα Ιόνια Νησιά

 

Την ομόφωνη απόφαση στήριξης του ΕΚΑΒ στα Ιόνια Νησιά έλαβε το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων κατά τη συνεδρίασή του (με τηλεδιάσκεψη μέσω e:Presence) το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021, με βάση το ψήφισμα, το οποίο κατέθεσε η παράταξη «ΑΝ.Α.Σ.Α.».

Το τελικό ψήφισμα, το οποίο συνδιαμορφώθηκε από όλες τις παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, περιλαμβάνει ίδρυση αυτόνομης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.ΠΕ.) Ιονίων Νήσων, ίδρυση ΕΚΑΒ Ιονίων Νήσων, με επάρκεια σε όλα τα νησιά, προσλήψεις προσωπικού, μόνιμη παρουσία διασώστη μοτοσικλετιστή σε όλα τα νησιά της Περιφέρειας, εγκατάσταση συστήματος απινιδωτών στις πρωτεύουσες των τεσσάρων νομών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, προμήθεια σύγχρονων ασθενοφόρων για τις ανάγκες όλων των νησιών της Περιφέρειας και αναβάθμιση της βάσης αεροδιακομιδών στο Άκτιο.

Αναλυτικά, τα δέκα σημεία του ομόφωνου ψηφίσματος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, είναι τα εξής:

 

  1. Πρόσληψη ιατρικού και τεχνικού προσωπικού με εξειδίκευση στην άμεση ιατρική και συναφείς υπηρεσίες σε όλες τις κατά τόπους μονάδες ΕΚΑΒ των νησιών.

  2. Αλλαγή θέσης εγκατάστασης του ΕΚΑΒ Κέρκυρας και των υπόλοιπων νησιών σε κατάλληλους χώρους, όπως και ίδρυση του Τομέα ΕΚΑΒ στη Βόρεια και τη Νότια Κέρκυρα.

  3. Μόνιμη παρουσία διασώστη μοτοσικλετιστή σε όλα τα νησιά μας.

  4. Εγκατάσταση συστήματος απινιδωτών στις πρωτεύουσες των 4 νομών με υποχρέωση επίβλεψης και συντήρησης από τους οικείους δήμους. Το πρόγραμμα αυτό να ονομασθεί «Στράτος Ταγκατίδης» στη μνήμη του αείμνηστου συμπολίτη μας που είχε αγωνιστεί για την καθιέρωση του

  5. Προμήθεια επαρκούς αριθμού σύγχρονων ασθενοφόρων, κατ’ αρχή άμεσα των 9 που έχουν χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ της Π.Ι.Ν. κι εν συνεχεία όσων κριθεί ότι είναι απαραίτητα βάση πληθυσμού και μορφολογικών χαρακτηριστικών του κάθε νησιού.

  6. Στα κριτήρια για τον αριθμό των ασθενοφόρων ανά περιοχή και νομό να προστεθεί και η χιλιομετρική απόσταση, ώστε να καλύπτονται ικανοποιητικά όλες οι περιοχές του κάθε νησιού.

  7. Αναβάθμιση της βάσης αεροδιακομιδών του Ακτίου

  8. Ίδρυση ΕΚΑΒ Ιονίων Νήσων

  9. Ίδρυση αυτόνομης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.ΠΕ.) Ιονίων Νήσων

  10. Στήριξη του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΚΑΒ με όλα τα απαραίτητα μέτρα


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα