Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Σε 12 μήνες αισιοδοξούμε ότι θα παραδοθεί το μεγάλο έργο αναβάθμισης του οδικού δικτύου της Μέσης Κέρκυρας  –  Υπεγράφη η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία του έργου με προϋπολογισμό άνω των 4,5 εκατ. €

 

 

Την πλήρη εικόνα για το μεγάλο έργο της αναβάθμισης του οδικού δικτύου της Μέσης Κέρκυρας, προϋπολογισμού άνω των 4,5 εκατ. €, έδωσαν -σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στην έδρα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στις Αλυκές Ποταμού- η Περιφερειάρχης, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου και οι δύο Αντιπεριφερειάρχες, Μανώλης Ορφανουδάκης (Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων & Υποδομών) και Κώστας Ζορμπάς (Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κέρκυρας).

Στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου υπεγράφη η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία «ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ 3Κ ΚΑΙ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΚΟΛΛΑΣ», η οποία προβλέπει παράδοση του έργου σε διάστημα 18 μηνών, ωστόσο, όπως ανακοινώθηκε τόσο από πλευράς Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, όσο και από πλευράς αναδόχου εταιρείας, υπάρχει αισιοδοξία ότι έργο θα παραδοθεί μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

Όπως αποσαφηνίστηκε από τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη, Μανώλη Ορφανουδάκη, οι οδικοί άξονες της Μέσης Κέρκυρας, στους οποίους θα γίνουν παρεμβάσεις, είναι οι εξής:

 

  • Κανόνι – Φρούριο

  • Πόλη Κέρκυρας – Πέλεκας

  • Άγιος Ιωάννης – Γαρδελάδες

  • Κοκκίνι – Έρμονες

  • Γιαννάδες – Κανακάδες

  • Ποταμός – Κυρά Χρυσικού – Τεμπλόνι

  • Αντέννα – Γενικό Νοσοκομείο – Γουβιά

  • Τρίκλινο – Άφρα – Κυρά Χρυσικού – Γουβιά

  • Εθνική Οδός Τζάβρου – Παλαιοκαστρίτσα

  • Γιατρώνες – Τρουμπέτα

  • Δουκάδες – Σκριπερό

 

Το συνολικό μήκος των εν λόγω οδικών αξόνων της Μέσης Κέρκυρας είναι περίπου 97χλμ και υπολογίζεται ότι θα γίνουν παρεμβάσεις αναβάθμισης σε ποσοστό άνω του 40%.

Όπως τόνισε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, πρόκειται για ένα έργο κομβικής σημασίας, το οποίο αναμένεται να αναβαθμίσει την καθημερινότητα των μόνιμων κατοίκων, αλλά και των επισκεπτών της Κέρκυρας, θα δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες ασφαλούς μετακίνησης και φυσικά θα προσδώσει προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προϊόν του νησιού. Όπως, άλλωστε, έχει υπογραμμίσει πολλές φορές στο παρελθόν η Περιφερειάρχης, η αναβάθμιση των υποδομών σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες της Περιφερειακής Αρχής.

Το συγκεκριμένο έργο βελτίωσης της Εθνικής Οδού Τζάβρου – Παλαιοκαστρίτσας, το οποίο περιλαμβάνει και τις συνδετήριες επαρχιακές οδούς της Μέσης Κέρκυρας, έχει ως αντικείμενό του τη συντήρηση και την αποκατάσταση του Εθνικού και Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Μέσης Κέρκυρας αρμοδιότητας της Π.Ε. Κέρκυρας, με τον συνολικό προϋπολογισμό του ν’ ανέρχεται σε 4.577.400 €.

Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου, θα γίνουν παρεμβάσεις για την επίτευξη της ασφαλούς βατότητας (κατασκευή ισοπεδωτικών στρώσεων ασφάλτου και ασφαλτοταπήτων, αντιμετώπιση λακκουβών και καθιζήσεων, βελτίωση κλίσεων κλπ), όπως επίσης και οι απαιτούμενες επεμβάσεις για την επαναφορά στην ικανοποιητική λειτουργία των συνοδών αντιπλημμυρικών έργων και την αποκατάσταση υφισταμένων ή κατασκευή νέων αναγκαίων συνοδών τεχνικών έργων (τοιχία, τάφροι, οχετοί, τοίχοι αντιστήριξης, κράσπεδα και ρείθρα, πλέγματα συγκράτησης καταπτώσεων, καθαρισμός- αποκατάσταση τάφρων και οχετών απορροής ομβρίων κλπ). Επιπλέον στο έργο περιλαμβάνονται αναγκαίες παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας (στηθαία ασφαλείας, διαγραμμίσεις, οριοδείκτες, πινακίδες σήμανσης, κατασκευή πεζοδρομίων).

Πρόκειται για το πρώτο -από τα τέσσερα συνολικού προϋπολογισμού 18 εκατ. €- κομβικής σημασίας έργο στο οδικό δίκτυο της Κέρκυρας

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Μανώλης Ορφανουδάκης, πραγματοποίησε όλες τις μελέτες και δημοπράτησε τα έργα στο σύνολό τους και πλέον με την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων από τους αναδόχους εργολάβους ξεκινά η υλοποίηση των έργων αυτών, που αναμένεται ν’ αφήσουν απτό αποτύπωμα στις τοπικές κοινωνίες.


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα