Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Υποβλήθηκε πρόταση χρηματοδότησης ύψους 8.000.000 ευρώ για τον λιμενίσκο στο Κερί || Έτοιμα τα τεύχη δημοπράτησης του έργου || Αντιπεριφερειάρχης Κ. Καποδίστριας: “Ένα έργο εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης που αποτελεί πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας εδώ και 20 χρόνια”

Ένα όνειρο 20 και πλέον χρόνων, το έργο της βελτίωσης του λιμενίσκου Κερίου στη Ζάκυνθο, ήρθε η στιγμή να γίνει επιτέλους πραγματικότητα. Το έργο ύψους δημόσιας δαπάνης 8.000.000 ευρω αφορά τη βελτίωση του υφιστάμενου εξωτερικού λιμενικού τομέα προστασίας της λιμενολεκάνης του Κεριού, καθώς και την κατασκευή εσωτερικών κρηπιδωμάτων για την πρόσδεση σκαφών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δρ. Κωνσταντίνος Καποδίστριας, αφού ολοκλήρωσε όλα τις απαιτούμενες μελέτες υπέβαλλε ώριμη πρόταση για την χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο “Βελτίωση Λιμενίσκου Κερίου”.

Στο σχετικό πληροφοριακό σύστημα της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Αλιείας και Θάλασσας υποβλήθηκαν από την μεριά της Περιφέρειας, όλα τα προβλεπόμενα απαιτούμενα έγγραφα- μελέτες, πχ Τοπογραφική μελέτη,Περιβαλλοντική (ΠΠΕ & ΜΠΕ), Ακτομηχανική μελέτη, Γεωτεχνική, Μελέτη Θαλασσίων Οικοτόπων, Έγκριση Περιβαλλοντικών όρων, Μελέτη λιμενικών έργων και Τεύχη Δημοπρατήσεως λιμενικών έργων, Εκπόνηση μελέτης Η/Μ εγκαταστάσεων που αφορούν: ηλεκτροφωτισμό περιβάλλοντα χώρου σύμφωνα με τις προδιαγραφές του ΘΠΖ, δίκτυο παροχών νερού και ρεύματος στα σκάφη, πυρόσβεση, αντλίες απαγωγής λυμάτων σκαφών, Η/Μ εγκαταστάσεις βοηθητικού κτιρίου και σύνδεσης μονάδας Compact Βιολογικού λιμενίσκου, Τεύχη Δημοπράτησης Η/Μ, Επικαιροποίηση της μελέτης λιμενικών έργων και Τευχών Δημοπράτησης, σύμφωνα με τους Νέους Κανονισμούς Σκυροδέματος.

Ήδη υπάρχει θετική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για το σχέδιο Προγραμματικής Συμφωνίας με το Λιμενικό Ταμείο. Ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δρ. Κωνσταντίνος Καποδίστριας, παραστάθηκε δια ζώσης στο Δ.Σ του Λιμενικού Ταμείου, ζήτησε την σύμφωνη γνώμη του και υπέβαλε τα σχετικά αιτήματα, για τις δικές του ενέργειες προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και συγκεκριμένα τις σχετικές αποφάσεις του Λιμενικού Ταμείου Ζακύνθου (ΦΕΚ εξομοίωσης ζώνης Λιμένα Κερίου, αποφαινόμενα όργανα του έργου και η Υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης).

Μετά από πολλά χρόνια καθυστέρησης, τον τελευταίο χρόνο έγινε πολύ δουλειά με αποτέλεσμα να είναι πια έτοιμες όλες οι μελέτες και τα τεύχη δημοπράτησης και να έχουμε ένα εντελώς ώριμο έργο.Πλέον όλες οι μελέτες είναι συγκεντρωμένες και έτοιμες και αυτά που υπολείπονται τώρα για να γίνει αυτό το όνειρο πραγματικότητα και να έχουμε ένα δεύτερο λιμανάκι στο νησί μας. Όλοι οι φορείς θα πρέπει τώρα να βοηθήσουν στην έγκριση της χρηματοδότησης γιατί από ότι γνωρίζετε, τα προγράμματα αυτά είναι ανταγωνιστικά” δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δρ. Κωνσταντίνος Καποδίστριας, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα -Τσαγκαροπούλου για την ανάθεση της ωρίμανσης και την υποβολή αυτού του μεγάλου και σημαντικού έργου για τη Ζάκυνθο.

ΦΩΤΟ: imerazante.gr


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα