Στην τελική ευθεία η ανάπλαση του Νυδρίου από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων  –  Από τη Λευκάδα ξεκίνησε η συνεργασία με τους Δήμους για τη δημιουργία του Film Office της Περιφέρειας

Την ευκαιρία να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την εξέλιξη των έργων, που εκτελούνται από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, στο Νυδρί, είχε η Περιφερειάρχης, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στη Λευκάδα.

Η Περιφερειάρχης συνοδευόμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λευκάδας, Ανδρέα Κτενά, έκανε αυτοψία στον κεντρικό πεζόδρομο του Νυδρίου, συνομίλησε με τον εργολάβο του έργου και διαπίστωσε πόσο σημαντική είναι η εν λόγω ανάπλαση του εμπορικού δρόμου για την συνολική αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής.

Η «Ανάπλαση – Πεζοδρόμηση Κεντρικού Δρόμου Περιγιαλίου – Νυδρίου», άλλωστε, είναι ένα έργο πνοής, το οποίο ξεκίνησε να υλοποιείται τον Οκτώβριο του 2019, με προϋπολογισμό 2.500.000 €, χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΣΑΕΠ 022) και υλοποιείται από την Δ/νση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λευκάδας με Ανάδοχο την Μπακαλάρος Κατασκευαστική Α.Ε.

Πρόσφατα, στις 4 Μαρτίου 2021, εξασφαλίστηκε περαιτέρω χρηματοδότηση 1.450.000 € για την επέκταση της ανάπλασης-πεζοδρόμησης προς Περιγιάλι και Μεγάλο Αυλάκι. Το έργο αυτής της Β’ Φάσης αφορά την επέκταση προς Βορρά και Νότο, δηλαδή προς Περιγιάλι και Μεγάλο Αυλάκι (Καλλιθέα), αντίστοιχα.

Οι εργασίες θα ανασταλούν στο τέλος του Μαΐου και θα επανεκκινήσουν το φθινόπωρο του 2021, μετά το τέλος της τουριστικής περιόδου. Αυτό που διαπίστωσε κατά την αυτοψία η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων είναι ότι το έργο έχει φτάσει σε ικανοποιητικό στάδιο πριν το ξεκίνημα της φετινής τουριστικής περιόδου, καθώς η Π.Ε. Λευκάδας και ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης, Ανδρέας Κτενάς, κατάφεραν να υπερκεράσουν τις αντιξοότητες που προκλήθηκαν από την πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα προχωρώντας τις εργασίες με ταχείς ρυθμούς εν μέσω πρωτόγνωρων υγειονομικών συνθηκών και περιορισμών.

Η Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το συγκεκριμένο έργο, σε συνδυασμό με εκείνο της κατασκευής της Μαρίνας Τουριστικών Σκαφών στο Νυδρί (έργο προϋπολογισμού 3.070.000 € στο πλαίσιο της πράξης AI SMART του προγράμματος INTERREG Ελλάδα-Ιταλία), θα αναβαθμίσει σημαντικά την εικόνα της περιοχής προσδίδοντας πρόσθετη αξία σε έναν τουριστικό προορισμό, όπως αναμφίβολα είναι το Νυδρί.

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, εξάλλου, κατά την επίσκεψή της στη Λευκάδα, υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με τον Δήμο Λευκάδας αναφορικά με τη δημιουργία του FilmOffice της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων εγκαινιάζοντας μ’ αυτόν τον τρόπο τη συνεργασία της Περιφέρειας με τους Δήμους.

Η Περιφερειάρχης, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου και ο Δήμαρχος Λευκάδας, Χαράλαμπος Καλός, επικύρωσαν τη συνεργασία των δύο βαθμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τη διευκόλυνση οπτικοακουστικών παραγωγών στη Λευκάδα, με στόχο από την πλευρά της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων να δημιουργηθεί και Τοπικό Γραφείο FilmOffice στη Λευκάδα. Το τελικό διακύβευμα της δημιουργίας Film Office και της συνεργασίας Περιφέρειας-Δήμων είναι η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, καθώς και η προβολή των Ιονίων Νήσων, μέσω της οπτικοακουστικής βιομηχανίας (κινηματογράφος, τηλεόραση, διαφήμιση, newmedia).

Η Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου τόνισε τη σπουδαιότητα της δημιουργίας FilmOffice στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, καθώς ο κλάδος των κινηματογραφικών και ευρύτερα των οπτικοακουστικών δραστηριοτήτων αποτελεί έναν δυναμικό τομέα της παγκόσμιας οικονομίας. Η Περιφερειάρχης εξέφρασε την πεποίθησή της ότι τα Ιόνια Νησιά σύντομα θ’ αποτελούν τόπους έλξης οπτικοακουστικών παραγωγών.


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα