Συνάντηση Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων με Διοικητή 6ης ΥΠΕ || Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου: “Έκκληση στους εκτός ΕΣΥ ιατρούς της Κεφαλονιάς να ενισχύσουν το νοσοκομείο του Αργοστολίου” (video)

  • Το Υπουργείο Υγείας να δώσει στους ιατρούς των Περιφερειακών Νοσοκομείων κίνητρα καριέρας

Για την κατάσταση της πανδημίας του covid-19 στα Ιόνια Νησιά και τις νέες προκηρύξεις μονίμων θέσεων γιατρών συζήτησαν η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου με τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννη Καρβέλη, κατα την επίσκεψή της στην Πάτρα.

Ιδιαίτερα συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις για την έλλειψη επαρκούς ιατρικού προσωπικού στα νοσοκομεία της Περιφέρειας και κυρίως στην Κεφαλονιά για την οποία ενημερώθηκε από τον κ. Καρβέλη πως ήδη έχει γίνει προκήρυξη για μόνιμο προσωπικό, αλλά δεν υπάρχει ακόμη ενδιαφέρον.

Η Περιφερειάρχης και ο Διοικητής, συμφώνησαν ότι το Υπουργείο Υγείας πρέπει να δώσει, κίνητρα καριέρας για τις θέσεις μόνιμων ιατρών όπως μετα την πάροδο ορισμένων ετών να μπορούν να λάβουν τον βαθμό του Διευθυντή και να επιλέξουν το νοσοκομείο που επιθυμούν να μετατεθούν.

Διαπιστώνοντας την κρισιμότητα των στιγμών, η επικεφαλής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων απευθύνει έκκληση στους ντόπιους ιατρούς να ενισχύσουν το νοσοκομείο Αργοστολίου για να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες μέχρι να ευοδώσουν οι διαδικασίες των νέων προσλήψεων.

Επι τάπητος τέθηκε, τέλος, και το θέμα της προόδου των διαδικασιών της επισκευής και ολικής αναβάθμισης των 12 Κέντρων Υγείας της Περιφέρειας Ιονίων νήσων και του Νοσοκομείου Αργοστολίου που ακόμα έχει ανοιχτές τις πληγές των σεισμών του 2014 όπως και της προμήθειας αναγκαίου ιατρικού εξοπλισμού των Νοσοκομείων της Περιφέρειας στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και 6ης ΥΠΕ.

Παρακολουθείστε τις δηλώσεις της Περιφερειάρχη στο κανάλι της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στο Youtube: 


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα