Άμεσες ενέργειες του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου για κρούσματα κορονοϊού σε σχολεία της πόλης – OTA VOICE

Σε πλήρη ετοιμότητα για να αντιμετωπίζει κρούσματα covid-19 στα σχολεία της πόλης είναι ο Δήμος Μοσχάτου- Ταύρου. Βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τις Διευθύνσεις των σχολικών μονάδων και όταν ανιχνεύεται κρούσμα προγραμματίζονται και πραγματοποιούνται άμεσα απολυμάνσεις των σχολικών χώρων.

Παράλληλα, ακολουθώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα και σε συνεννόηση με το Τμήμα Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Δ΄ Διεύθυνσης Αθηνών και τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας τα τμήματα όπου παρουσιάζονται κρούσματα παραμένουν κλειστά για 14 ημέρες.

Θετικοί στον covid-19 αλλά ασυμπτωματικοί, ανιχνεύτηκαν μαθήτρια της Α΄τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μοσχάτου και οι γονείς της, σύμφωνα με ενημέρωση της Διευθύντριας του σχολείου. Όπως γνωστοποιήθηκε η διάγνωση έγινε πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς και τα κρούσματα είναι χαμηλού ιικού φορτίου. Η Διεύθυνση του σχολείου ενημέρωσε τους μαθητές του τμήματος και τους γονείς τους ότι διακόπτεται η λειτουργία του για 14 ημέρες.

Και στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μοσχάτου, μητέρα μαθήτριας της Στ΄ τάξης ενημέρωσε  τη διεύθυνση ότι η κόρη της υπεβλήθη σε τεστ για Covid-19 μετά την ανίχνευση του αδελφού της ως θετικό στον κορωνοϊό. Σύμφωνα με σημερινή ενημέρωση από τη Διεύθυνση του σχολείου το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου- Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου δήλωσε: «Είμαστε σε εγρήγορση παρεμβαίνοντας όπου χρειάζεται. Πραγματοποιούμε σήμερα απολυμάνσεις στο κλειστό Γυμναστήριο του Δήμου στην οδό Μιαούλη και στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Μοσχάτου. Οι διευθύνσεις των σχολείων μας βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία μαζί μας καθώς και με τις αρμόδιες υπηρεσίες, την Διεύθυνση Εκπαίδευσης, της Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, τον ΕΟΔΥ , την Γ.Γ. Πολιτικής για τον συντονισμό των ενεργειών για την προστασία της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών».

Πηγή
Author: admin.user

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα