Ανατρίχιασε το Πανελλήνιο από την ποινή στον ήρωα κτηνοτρόφο του Έβρου! (video) | newsbreak

Συνολική ποινή 26 μηνών με αναστολή επέβαλε το δικαστήριο Αλεξανδρούπολης στον Έλληνα κτηνοτρόφο ο οποίος βρέθηκε στη θέση του κατηγορουμένου, λόγω της συμπλοκής του με παράνομα εισερχόμενους στη χώρα Τούρκους υπηκόους.

Το συμβάν έγινε στις 14 Σεπτεμβρίου και στους Τούρκους επεβλήθη ποινή 14 μηνών συνολικά στους δύο εκ των πέντε και τέσσερις μήνες στους άλλους τρεις. Ο Έλληνας κτηνοτρόφος άσκησε έφεση, ενώ οι Τούρκοι υπήκοοι έχουν ήδη αιτηθεί πολιτικού ασύλου.

Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή των Φερών Έβρου, όταν ο κτηνοτρόφος εντοπίζοντας τους παράνομα εισελθόντες, αφού ειδοποίησε την Αστυνομία επιχείρησε να τους ακινητοποιήσει, φέροντας κυνηγετική καραμπίνα. Ακολούθησε συμπλοκή στην προσπάθειά τους να του αφαιρέσουν το όπλο, καθώς όπως υποστήριξαν «φοβήθηκαν για τη ζωή τους».

Σύμφωνα με την δικηγόρο του κτηνοτρόφου, Μένια Πολυχρόνη, «οι αρχικές κατηγορίες για τον κτηνοτρόφο ήταν παράνομη βία σύμφωνα με το 330 άρθρο του Ποινικού Κώδικα και το 82 άρθρο Α του Ποινικού Κώδικα το οποίο είναι η επιβαρυντική περίπτωση όταν μία πράξη γίνεται με ρατσιστικά χαρακτηριστικά». Τελικά ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε καθώς κρίθηκε ένοχος για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και παράνομη βία (χωρίς την κατηγορία των ρατσιστικών χαρακτηριστικών της πράξης).

«Έμεινε η παράνομη βία και είναι λίγο μεγάλη η ποινή γιατί ήταν πέντε τα άτομα στα οποία ασκήθηκε και πήγε κατά συρροή, σα να ήταν πέντε πράξεις», διευκρίνισε η κ. Πολύχρόνη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, συμπληρώνοντας ότι «όταν η σωματική κάκωση είναι πολύ μεγάλη, η ποινική δίωξη γίνεται αυτεπαγγέλτως».

Σε ότι αφορά το κατηγορητήριο των παράνομα εισερχομένων στη χώρα, τους βάρυναν οι κατηγορίες της παράνομης εισόδου στη χώρα και η βαριά σωματική βλάβη. Στην Τουρκία έχουν τιμωρηθεί με ποινή φυλάκισης 9 ετών ως γκιουλενιστές και υποστήριξαν πως αναζητούν μια ασφαλή δημοκρατική χώρα. Μέσω του δικηγόρου τους είπαν ότι δεν επιθυμούν την ποινική δίωξη του κτηνοτρόφου.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα xronos.gr, στο πλευρό του Έλληνα κτηνοτρόφου βρέθηκαν σύλλογοι της περιοχής, ενώ ως μάρτυρες υπεράσπισης εξετάστηκαν και οι αντιδήμαρχοι Ηλίας Δαστερίδης και Δημήτρης Κολγιωνης.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

Πηγή
Author: Ιωάννα

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα