Δήμος Καρδίτσας: Δράση προληπτικού ελέγχου φυματίωσης στον οικισμό Μαύρικα – OTA VOICE

Το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Καρδίτσας συνεχίζει τη συνεργασία του με την Παιδιατρική Κλινική και το γραφείο Επισκεπτριών Υγείας του Γ.Ν. Καρδίτσας στηρίζοντας δράσεις προαγωγής υγείας που συμβάλλουν σημαντικά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της περιοχής του οικισμού, την ένταξης της πληθυσμιακής ομάδας των Ρομά στον ευρύτερο κοινωνικό ιστό  καθώς και της προάσπισης της Δημόσιας Υγείας.

Ειδικότερα, την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου και Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020, με πρωτοβουλία της Διευθύντριας της Παιδιατρικής κλινικής, κ. Χρ. Μπάρκα, κλιμάκιο παιδιάτρων και επισκεπτριών  υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας επισκέφθηκαν τη δομή του Παραρτήματος Ρομά εντός του οικισμού, όπου  πραγματοποιήθηκε προληπτικός έλεγχος φυματίωσης (mantoux) σε παιδιά ηλικίας 1 έως 15 ετών .

Η δράση θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα στις 22 και 24 Σεπτεμβρίου 2020.

Στη παρέμβαση συμμετείχαν:

            Γενικό Νοσοκομείου Καρδίτσας: κ. Κοντός Νικόλαος Παιδίατρος, κ. Σαλαγιάννη Αικατερίνη Επισκέπτρια Υγείας, κ. Μπιμπίκου Βαϊα Επισκέπτρια Υγείας,  κ. Πιτσιάβα Ολυμπία Επισκέπτρια Υγείας.

Τη δράση τίμησε με την παρουσία του, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, ΚΕΠ και Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας, κ. Αριστοτέλης Σπάνιας.

             Τα στελέχη του Παραρτήματος Ρομά συνέβαλλαν στη στήριξη της διαδικασίας, με την ενημέρωση/ευαισθητοποίηση του πληθυσμού για την διεξαγωγή της δράσης καθώς και με τον εντοπισμό και συγκέντρωση βιβλιαρίων υγείας και παιδιών  κατάλληλης ηλικίας.

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Καρδίτσας χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020.

Πηγή
Author: admin.user

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα