«Ιανός»: Δύο αγνοούμενοι στην Καρδίτσα και γενική απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων – Δραματική νύχτα στον Αλμυρό με εγκλωβισμένους | newsbreak

Δραματική είναι η κατάσταση στο Νομό Καρδίτσας από τις καταρρακτώδεις βροχές του  «Ιανού», με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδει η ΕΡΤ να κάνουν λόγο για δύο άτομα που αγνοούνται, πιθανόν στο Μουζάκι.

Χωριά έχουν αποκλειστεί, γεφύρια έχουν παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά και ο ποταμός Καλεμτζής έχει υπερχειλίσει. Επίσης υπάρχουν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος.

O Κωστής Νούσιος, Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

«Γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων στο οδικό δίκτυο του ν. Καρδίτσας μέχρι να εκτονωθεί η κακοκαιρία. Παρακαλείσθε να μη χρησιμοποιείτε τα οχήματα σας για μεμονωμένες μετακινήσεις, προκειμένου να διευκολύνετε τα οχήματα και τα μηχανήματα της Περιφέρειας, της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και των υπηρεσιών που προσπαθούν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση των προβλημάτων που έχουν προκληθεί από την κακοκαιρία. Επίσης καλούνται όλοι οι πολίτες να μετακινηθούν σε ασφαλές σημείο, αν οι κατοικίες τους κινδυνεύουν από πλημμύρα».

Επιχείρηση διάσωσης στον Αλμυρό Βόλου

Σε εξέλιξη από την ΕΜΑΚ επιχείρηση διάσωσης τριών εργαζόμενων στην περιοχή της λιμνοδεξαμενής του Ξηριά του Αλμυρού. Οι εργαζόμενοι έφυγαν από το εργοτάξιο βλέποντας ότι η λιμνοδεξαμενή είναι έτοιμη να σπάσει και παρασύρθηκαν από τα νερά, το αυτοκίνητό τους ακινητοποιήθηκε και η Πυροσβεστική ήταν αδύνατον να τους προσεγγίσει.

Στη Νέα Αγχίαλο, επιπλέον, εγκλωβισμένοι σε ύψωμα με τα πρόβατά τους βρίσκονται δύο κτηνοτρόφοι στην περιοχή Δημητριάς. Οι δύο κτηνοτρόφοι έχουν αποκλειστεί στο σημείο λόγω της λάσπης και δεν μπορούν να φύγουν.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

Πηγή
Author: Ιωάννα

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα