Ολομέλεια Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος: Ζωντανά η εκδήλωση στο Καστελόριζο με θέμα την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών στην Ανατολική Μεσόγειο | newsbreak

Σε ζωντανή σύνδεση πραγματοποιείται η εκδήλωση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, με το επίκαιρο ζήτημα της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών, στην Ανατολική Μεσόγειο. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Καστελόριζο και θα μεταδοθεί ζωντανά στις 11:30′.

Το πλήρες πρόγραμμα της εκδήλωσης

Στις 11:30 η Χορωδία Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών με τον Μαέστρο, Δημήτριο Καρούζο, ανοίγουν την εκδήλωση. Στη συνέχεια θα απευθύνουν χαιρετισμούς ο Βασίλειος Περίδης, Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου, ο Γεώργιος Σαμψάκος, Δήμαρχος Μεγίστης, ο Ιωάννης Φλεβάρης, Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, ο Πάνος Αλεξανδρής, Εκπρόσωπος Κυβέρνησης, Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Δικαιοσύνης και οι εκπρόσωποι κομμάτων Γεώργιος Κατρούγκαλος, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Λοβέρδος, Βουλευτής ΚΙΝΑΛ, Μαρία Κομνηνάκα, Βουλευτής ΚΚΕ. Ακόμη, ο Παναγιώτης Περάκης, Αντιπρόεδρος CCBE και ο Δημήτρης Βερβεσός, Πρόεδρος Ολομέλειας Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.

Αμέσως μετά, στις 12:15, θα βγάλει λόγο ο Προκόπης Παυλόπουλος, τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας : «Η αμυντική θωράκιση των ελληνικών νησιών του Αιγαίου κατά το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο», θα ακολουθήσει ο Κώστας Υφαντής, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων Παντείου Πανεπιστημίου : «Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις στη σκακιέρα της Ανατολικής Μεσογείου» και μετά η Μαρία Γαβουνέλη, Αναπλ. Καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών : «Θαλάσσιες ζώνες : Η συμφωνία με την Ιταλία». Τέλος, ο Πέτρος Λιάκουρας, Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου Πανεπιστημίου Πειραιά θα εκφωνήσει το δικό του λόγο με θέμα: «Θαλάσσιες ζώνες : Η συμφωνία με την Αίγυπτο».

Ακολουθούν παρεμβάσεις, στις 14:00, αρχικά του Νίκου Ανδρουλάκη, Ευρωβουλευτή, Αντιπρόεδρο Επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου : «Το νέο πλαίσιο των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας», του Καταπόδη Γεωργίου, Προέδρου ΕΑΑΔΗΣΥ, τέως Πρόξενος Ελλάδος στη Σμύρνη : Η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και το  «αδιαπραγμάτευτο» των ελληνοτουρκικών σχέσεων» και του Στέλιου Γρηγορίου, Δικηγόρου, LLM (LSE) : «Ο ρόλος των νήσων στην οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών». Οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν από τον Γεώργιο Αναστασόπουλο, Δικηγόρο, LLM : «Η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και η συνεισφορά της στην ενεργειακή πολιτική» και τέλος, από τον Κωνσταντίνο Κεράτσα, Δικηγόρο «Η επιβολή του ισχυρού στο Δίκαιο της Θάλασσας».

Αμέσως μετά, στις 14:30 θα δοθεί χρόνος για ερωτήσεις και τοποθετήσεις, ενώ στις 14:50 η Χορωδία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών θα κλείσει την εκδήλωση.

Παρακολουθήστε live την εκδήλωση πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=Kt-ohHqMQ6g&feature=youtu.be

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

Πηγή
Author: Ιωάννα Τ.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα