Πάνω από 210 μετανάστες θετικοί στον κορωνοϊό στον Καρά Τεπέ – Μπήκαν 9.000 άτομα στη νέα δομή | newsbreak

Ολοκληρώνεται σιγά-σιγά η επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας στον Καρά Τεπέ, που είχε σαν στόχο να οδηγηθούν στη νέα δομή πρόσφυγες και μετανάστες από τον καταυλισμό της Μόριας, μετά την πλήρη καταστροφή του από πυρκαγιές στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου.

Μέχρι και το πρωί του Σαββάτου, στη νέα δομή μπήκαν 9.000 άτομα που στο σύνολο τους έχουν ταυτοποιηθεί και έχει δρομολογηθεί η διαδικασία της αίτησης ασύλου τους. Επίσης, έχουν ελεγχθεί και υγειονομικά, με 213 από αυτούς να έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό και να έχουν μπει σε απομόνωση σε ξεχωριστό τμήμα της νέας δομής.

Από το πρωί, δόθηκε στην κυκλοφορία το σύνολο του οδικού δικτύου που η λειτουργία του είχε επηρεασθεί, ενώ συνεργεία προβαίνουν σε καθαρισμούς και απολυμάνσεις δημόσιων και ιδιωτικών χώρων.

Τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου αναμένεται να λειτουργήσει και το σύνολο των επιχειρήσεων της περιοχής που παρέμειναν κλειστές από την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

Πηγή
Author: Ιωάννα

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα