Παραμένει αμετανόητος: Διεκόπη η δίκη «αντιδραστικού» ιερέα στο Ρέθυμνο, γιατί αρνήθηκε να βάλει μάσκα! | newsbreak

Διεκόπη η δίκη του ιερέα που συνελήφθη για κήρυγμα κατά της μάσκας την ώρα του αγιασμού σε νηπιαγωγείο του Ρεθύμνου, επειδή… αρνείται να φορέσει μάσκα! 

Ειδικότερα, ο ιερέας, ο οποίος βρέθηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου, αρνήθηκε να φορέσει μάσκα εντός της δικαστικής αίθουσας, επικαλούμενος προβλήματα υγείας, σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24, με αποτέλεσμα η εκδίκαση της υπόθεσης να οδηγείται σε διακοπή.

Ο 47χρονος κληρικός συνελήφθη το απόγευμα της Τρίτης 15/09, κατόπιν παρέμβασης της Εισαγγελέως Ρεθύμνου, η οποία, αφού ενημερώθηκε για την ενέργεια του κληρικού, ζήτησε από την τοπική Αστυνομία να της παραδοθεί το βίντεο που είχε αναρτηθεί στο διαδίκτυο, προκειμένου να το εξετάσει και να δει εάν στοιχειοθετείται εις βάρος του κληρικού το αδίκημα της διέγερσης σε ανυπακοή. Εφόσον κατά την κρίση της, διαπίστωσε την τέλεση του αδικήματος, έδωσε παραγγελία στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας να προχωρήσει στην αυτόφωρη σύλληψή του και να σχηματιστεί δικογραφία εις βάρος του.

Υποχρεώθηκε

Ο κληρικός οδηγήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης για πρώτη φορά στα Δικαστήρια, προκειμένου να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία, όπου, παρότι φανατικός πολέμιος της χρήσης μάσκας, υποχρεώθηκε, όπως προβλέπεται, να την φοράει εντός του χώρου των Δικαστηρίων, όπου και εμφανίστηκε χωρίς δικηγόρο.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής προανάκρισης, εξάλλου, κλήθηκαν να καταθέσουν για την υπόθεση η διευθύντρια και εκπαιδευτικοί του νηπιαγωγείου, καθώς και γονείς που ήταν παρόντες στο κήρυγμα του κληρικού, ζητώντας του, μάλιστα, να σταματήσει την κατήχηση κατά της χρήσης της μάσκας.

(πηγή: lawandorder.gr – φωτό: Creta24.gr)

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

Πηγή
Author: Χάρης Π.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα