Προσοχή: Πληρώνεται σήμερα (18/9) η αποζημίωση ειδικού σκοπού | newsbreak

Σήμερα Παρασκευή καταβάλλεται σε 36.715 δικαιούχους η αποζημίωση ειδικού σκοπού, που αντιστοιχεί σε μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις εργαζομένων με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις-εργοδότες κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων, καθώς και επιχειρήσεων-εργοδοτών τουριστικών λεωφορείων.

Υπενθυμίζεται ότι το ύψος της αποζημίωσης υπολογίζεται σε 17,8 ευρώ την ημέρα, με ανώτατο όριο τα 534 ευρώ τον μήνα.

Στο μεταξύ ο ΕΦΚΑ έδωσε νέα παράταση, έως τις 28 Σεπτεμβρίου 2020, για την ηλεκτρονική υποβολή των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (ΑΠΔ) για τις εξής κατηγορίες:

1. Ηλεκτρονικής υποβολής ΑΠΔ Ιουνίου 2020 και Ιουλίου 2020 και καταβολής των αντίστοιχων ασφαλιστικών εισφορών για τους:
α. εργαζομένους που έχουν ενταχθεί τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο 2020 στο πρόγραμμα «Συν-Εργασία»,
β. εποχικά εργαζομένους με δικαίωμα επαναπρόσληψης για τους οποίους ανεστάλησαν οι συμβάσεις εργασίας τους τον Ιούνιο και τον Ιούλιο 2020,
γ. εποχικά εργαζομένους -χωρίς δικαίωμα επαναπρόσληψης- που επαναπροσλήφθηκαν τον Ιούνιο και τον Ιούλιο 2020 από εργοδότες του τουριστικού και του επισιτιστικού κλάδου.

2. Ηλεκτρονικής υποβολής ΑΠΔ Ιουλίου 2020 και καταβολής των αντίστοιχων ασφαλιστικών εισφορών για εργαζομένους επιχειρήσεων-εργοδοτών που δραστηριοποιούνται στον τριτογενή τομέα, υποκείμενες σε ΦΠΑ, που έλαβαν άνω του 50% των ακαθάριστων εσόδων τους κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους 2019 και στους κλάδους των αεροπορικών μεταφορών ενταγμένων ή μη στο πρόγραμμα «Συν-Εργασία».

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

Πηγή
Author: Ιωάννα

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα