Στο έλεος του «Ιανού» η Ελλάδα: Νεκρή γυναίκα στα Φάρσαλα, δύο αγνοούμενοι στην Καρδίτσα – Διακοπές ρεύματος, πλημμύρες και πτώσεις δέντρων – OTA VOICE

Δύσκολη ήταν η νύχτα σε πολλές περιοχές που «σφυροκοπήθηκαν» από τον κυκλώνα «Ιανό». Ένας κυκλώνας που αποδείχθηκε φονικός, καθώς μια ηλικιωμένη γυναίκα βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στα Φάρσαλα. Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής η γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή σε οικία στον οικισμό Βασιλί. Η μανία της κακοκαιρίας με τους θυελλώδεις ανέμους και τις καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσε επίσης, πολλά προβλήματα στην Καρδίτσα και τον Βόλο, με τους κατοίκους και τους τοπικούς φορείς να βιώνουν στιγμές αγωνίας.

Δύσκολη νύχτα στην Καρδίτσα

Νύχτα θρίλερ στην Καρδίτσα, η οποία μετατράπηκε σε μια απέραντη λίμνη, καθώς υπάρχουν αγνοούμενοι. Από το βράδυ της Παρασκευής έγινε γνωστό από τις τοπικές αρχές ότι αγνοείται 40χρονη γυναίκα οδηγός στο Μουζάκι, η οποία ήταν μόνη της στο όχημα. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, η 40χρονη αγνόησε το σήμα αστυνομικών κι επιχείρησε να περάσει το ρέμα, όπου παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

Λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι υπάρχει και δεύτερος αγνοούμενος. Ο δήμαρχος Μουζακίου, Φάνης Στάθης είπε το βράδυ ότι αναζητείται ακόμη ένας άνδρας, κατά πληροφορίες κτηνοτρόφος. Παράλληλα, ο δήμαρχος σημείωσε πως έχουν εκκενωθεί οικισμοί, καθώς τα ορμητικά νερά στην περιοχή έχουν καταστρέψει γέφυρες και άλλες υποδομές. Όπως ανέφεραν τοπικοί παράγοντες, τουλάχιστον 30 πολίτες διαφόρων ηλικιών έχουν ήδη απεγκλωβιστεί από χωριά της περιοχής, ενώ πολλά περισσότερα προβλήματα δημιουργήθηκαν μέσα στην πόλη των Τρικάλων, μετά το σπάσιμο φραγμάτων που κρατούσαν τα νερά των ποταμών. Τα προβλήματα όμως δεν περιορίζονται εκεί, καθώς ολόκληρος ο Δήμος Αργιθέας βρέθηκε χωρίς ρεύμα, ενώ σε κάποιους οικισμούς υπάρχει και πρόβλημα υδροδότησης. Νωρίτερα, εξαιτίας του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας, κατέρρευσε η γέφυρα «Μπαλάνου» στο Μουζάκι.

Την ίδια στιγμή, εγκλωβισμένα βρέθηκαν επτά άτομα, που επέβαιναν σε τρία αυτοκίνητα, στη θέση «Τσουκνίδα» στην Αν. Αργιθέα, ενώ όπως έγινε γνωστό έχουμε εγκλωβισμένους μια οικογένεια πτηνοτρόφων στο Καρποχώρι Σοφάδων. Η Πυροσβεστική τους έχει και εντοπίσει και προσπαθεί να τους απεγκλωβίσει. Το μεγαλύτερο μέρος της πόλης της Καρδίτσας έχει κατακλυστεί από νερό καθώς δέχτηκε μεγάλο όγκο υδάτων. Ταυτόχρονα το μεγαλύτερο μέρος της πόλης έμεινε χωρίς ρεύμα.

Δήμαρχος Παλαμά Καρδίτσας: Εντολή για εκκένωση δύο χωριών – Στο ένα μέτρο το νερό

Ο Δήμαρχος Παλαμά Καρδίτσας, Γιώργος Σακελλαρίου, μίλησε στον ΑΝΤ1 και όπως ανέφερε με το πρώτο φως της ημέρας φάνηκαν οι καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία «Ιανός». Το νερό σε αρκετές περιοχές φτάνει το ένα μέτρο. «Δώσαμε εντολή για εκκένωση των δύο χωριών, είναι τα Ορφανά και η Λεύκη. Οι κάτοικοι δεν ακούν, δεν θέλουν να αφήσουν τις περιουσίες τους» σημείωσε.

Πηγή
Author: admin.user

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα