Όταν ο Κυριάκος γνώρισε τη Βικτόρια και την έκανε… Βικτωρία! (video) | newsbreak

«Ήταν μια κανονική ημέρα και χτύπησε το κινητό μου… Ξαφνικά, άκουσα τη φωνή του Κυριάκου Μητσοτάκη», είπε η Βικτόρια Χίσλοπ, περιγράφοντας την πρώτη της επαφή με τον πρωθυπουργό, γιατί η δεύτερη ήταν την Πέμπτη, οπότε και τη δέχτηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η Βρετανίδα συγγραφέας και μεγάλη λάτρης της Ελλάδας τιμήθηκε εκ νέου για τη φιλελληνική στάση της. Ως γνωστόν, έγραψε το «Νησί», πάνω στο οποίο βασίστηκε η ομώνυμη τηλεοπτική σειρά. Της απονεμήθηκε, λοιπόν, επισήμως (γιατί ανεπίσημα έχει ήδη γίνει) στο υπουργείο Εσωτερικών η ελληνική ιθαγένεια από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Νάσο Μπαλέρμπα.

Την απονομή ήταν να κάνει ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, αλλά μετά το πρόβλημα υγείας που περνάει πρέπει να παραμείνει κλινήρης.

Διαβάστε επίσης: H Χίσλοπ ορκίστηκε Ελληνίδα και συγκινήθηκε με το συμβολικό δώρο

Φυσικά, η Βικτόρια Χίσλοπ έχει ήδη πάρει τιμητικά την ελληνική ιθαγένεια για την παγκόσμια προβολή του μνημείου της Σπιναλόγκας και την ανάδειξη της σύγχρονης ελληνικής Ιστορίας, από τον περασμένο Ιούλιο.

Τότε ήταν που άκουσε τη φωνή του Μητσοτάκη στο τηλέφωνό της: «Άκουσα μια φωνή και μου είπε ότι έχει τον πρωθυπουργό της Ελλάδας σε αναμονή… Περίμενα ένα λεπτό, δεν ήμουν αγχωμένη, απλά δεν πίστευα ότι συμβαίνει αυτό», έχει δηλώσει η ίδια για το πρωθυπουργικό τηλεφώνημα.

Στις 17 Ιουλίου του 2020 με Προεδρικό Διάταγμα της απονεμήθηκε, λοιπόν, τιμητικά η ελληνική υπηκοότητα από την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Απαρνήθηκε το Χόλιγουντ

Η Χίσλοπ το 2005 εξέδωσε το πρώτο της μυθιστόρημα, «Το Νησί» (The Island), που έγινε μπεστ σέλερ. Η επιτυχία του βιβλίου έκανε τους παραγωγούς του Χόλιγουντ να ζητήσουν τα δικαιώματα για τη δημιουργία μιας ταινίας. Σύμφωνα με την ίδια, αρνήθηκε να επιτρέψει στο Χόλιγουντ να δραματοποιήσει το βιβλίο της (παρά την παχυλή αναμενόμενη αμοιβή) και επέλεξε να παραχωρήσει (έναντι πολύ ισχνότερης αμοιβής) τα δικαιώματα στον ελληνικό τηλεοπτικό σταθμό MEGA για τη δημιουργία της ομώνυμης σειράς, που έκανε πάταγο.

Το βιβλίο έχει κυκλοφορήσει σε 23 ακόμη χώρες και σήμερα περιλαμβάνεται στη λίστα των πιο επιτυχημένων μυθιστορημάτων διεθνώς, ενώ κατατάχθηκε ανάμεσα στα 100 βιβλία που καθόρισαν τη δεκαετία.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ του MEGA:
Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

Πηγή
Author: Χάρης Π.

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα