Ο Συνεταιρισμός Εμπάρου με το “ΝΑΜΑ” λάδι του πρωτοπορεί

 

Την στήριξη της Περιφέρειας του πρωτογενή τομέα, των αγροτικών φορέων, παραγωγών ώστε το εκλεκτό Κρητικό ελαιόλαδο μέσα από την συνεχή βελτίωση της ποιότητας του, την ολοκληρωμένη διαχείριση, και την οργανωμένη προώθηση του να πάρει την θέση που του αξίζει στην παγκόσμια αγορά, αλλά και να περάσει στα ξενοδοχεία του νησιού, τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μιλώντας στην ημερίδα του Αγροτικού συνεταιρισμού Εμπάρου του Δήμου Βιάννου.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Πνευματικό κέντρο Εμπάρου παρουσία θεσμικών εκπροσώπων, παραγωγικών τάξεων, και πλήθους κόσμου, ενώ τον Περιφερειάρχη ,τους ομιλητές και όλους τους παραβρεθέντες καλωσόρισαν στην ημερίδα “Εμπάρου NΑΜΑ” ο Πρόεδρος του Αγροτικού συνεταιρισμού Γιώργος Περογιαννάκης και ο Δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης οι οποίοι παράλληλα στον χαιρετισμό τους αναφέρθηκαν στην παραγωγή, ανάδειξη, προώθηση του ελαιολάδου και στην δραστηριότητα -εξωστρέφεια του πιστοποιημένου -βραβευμένου συνεταιρισμού Εμπάρου. Ο συνεταιρισμός, είπαν- πρωτοπορεί με το πιστοποιημένο ελαιόλαδο ΄΄ΝΑΜΑ Εμπάρου΄΄ και έχει μπει σε τροχιά ανάπτυξης, ενώ τόσο ο Πρόεδρος, όσο και ο Δήμαρχος ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη για την στήριξη της Περιφέρειας και της Αγροδιατροφικής στους συνεταιρισμούς και γενικότερα στον Πρωτογενή τομέα.

Ο ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΕΜΠΑΡΟΥ ΜΕ ΤΟ “ΝΑΜΑ” ΛΑΔΙ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙ

Ο κ. Αρναουτάκης από την πλευρά του έδωσε δημόσια συγχαρητήρια στον Πρόεδρο και το ΔΣ του δραστήριου συνεταιρισμού ,λέγοντας ότι «η Έμπαρος  δείχνει το δρόμο και σε άλλους συνεταιρισμούς. Η Κρήτη μπορεί να πρωτοπορήσει στην ποιότητα ,ανάδειξη και προώθηση του ελαιολάδου και στα αλλά προϊόντα. Εμείς στηρίζουμε τους φορείς και μέσα από την ενότητα, σωστή οργάνωση και συνεργασία θα επιτύχουμε». Ο Περιφερειάρχης επίσης, όπως και τα παριστάμενα στελέχη της Περιφέρειας στους χαιρετισμούς τους, ο Εντεταλμένος σύμβουλος Πρωτογενή τομέα Μανόλης Χνάρης, ο Εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού Μιχάλης Βαμιεδάκης, -με την συμμετοχή του μέλους του ΔΣ της Αγροδιατροφικής Σταύρου Τζεδάκη-αναφέρθηκαν στην προστιθέμενη άξια των πιστοποιημένων Κρητικών προϊόντων, στο τρίπτυχο: Ποιότητα, Ταυτότητα, Ανταγωνιστικότητα, στην προβολή μέσω των εκθέσεων στο εξωτερικό, στην διασύνδεση του Πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό, δίδοντας παράλληλα συγχαρητήρια στο συνεταιρισμό Εμπάρου για την επιτυχημένη του πορεία. Μάλιστα ο κ Χνάρης έδωσε “διπλά” συγχαρητήρια στον συνεταιρισμό για την καλή συνεργασία που έχουν αλλά και που είναι πιστοποιημένος από την Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης. Ο ίδιος επίσης αναφέρθηκε στις δράσεις της Αγροδιατροφικής στην στήριξη των Κρητικών προϊόντων και ιδιαίτερα του ελαιολάδου, αλλά και με την ετήσια οργάνωση στο Ρέθυμνο του Παγκρήτιου διαγωνισμού ελαιολάδου.

 

Στον χαιρετισμό του επίσης ο Εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού Μιχάλης Βαμιεδάκης τόνισε μεταξύ άλλων την ανάγκη ανάδειξης μέσα από σειρά διαδικασιών των πλεονεκτημάτων του κρητικού ελαιολάδου. Ο Τουρισμός όπως  χαρακτηριστικά είπε ο κ. Βαμιεδάκης «αποτελεί ένα από αυτά τα μέσα που θα συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση. Ο Τουρισμός στην Κρήτη φέρνει πάνω από 5 εκ. επισκέπτες που θεωρούν το λάδι αναπόσπαστο κομμάτι του κρητικού τρόπου ζωής. Αυτό διαφημίζουμε ως Περιφέρεια Κρήτης και προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε προκειμένου να αναδειχθούν τα προϊόντα της ενδοχώρας, όπως το λάδι. “Κλειδί” για την επιτυχία αυτής της προσπάθειας είναι η τυποποίηση του ώστε να αναδειχθεί ακόμη περισσότερο η ποιότητα του.»

Ομιλητές επίσης στην ημερίδα που ανέδειξαν την παραγωγή, καλλιέργεια , προώθηση, διατροφική άξια αλλά και τα προβλήματα του ελαιολάδου, ήταν: ο Δημοσιογράφος-Συγγραφέας Νίκος Ψιλάκης, ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης Τάσος Παπαδάκης, ο Επόπτης Δακοκτονίας Δ/ντης Γεωργίας της Περιφέρειας Κρήτης Μανόλης Γελασάκης, ο Πρόεδρος του δικτύου Κρητικού ελαιολάδου Μανόλης Φραγκάκης, ο Υπεύθυνος του εργαστηρίου Ένωσης Ηρακλείου Μανόλης Μιχελινάκης, ο Πρόεδρος του Εποπτικού συμβουλίου του αγροτικού συνεταιρισμού Εμπάρου Αριστείδης Ψαράκης, κ.α.

Συντονιστής στην ημερίδα ήταν ο Δημοσιογράφος Μανόλης Σπανάκης .Στην διάρκεια δε της εκδήλωσης-ημερίδας στην μεγάλη αίθουσα του Πνευματικού κέντρου Εμπάρου υπήρχε έκθεση τυποποιημένου-πιστοποιημένου ελαιολάδου “ΝΑΜΑ” του συνεταιρισμού, ενώ ο σύνδεσμος γυναικών Εμπάρου “Έργανος” πρόσφερε σε όλους παραδοσιακά Κρητικά εδέσματα .

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα