1η Διεθνή Έκθεση Κυκλικής Οικονομίας, συμμετοχή ΔΕΠΑΝ, ομιλητής στο Forum ο Γεν. Διευθυντής Β. Κουτσιώρης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη η 1η Διεθνής Έκθεση Κυκλικής Οικονομίας (Forward Green), από τις 8 έως τις 10 Ιουνίου με τιμώμενη χώρα τη Βουλγαρία και στόχο μια νέα επιχειρηματική αντίληψη στη χώρα, βασισμένης στην κυκλική οικονομία, την πράσινη ανάπτυξη και τον μετασχηματισμό των επιχειρηματικών μοντέλων.

Η δημιουργία μιας νέας κουλτούρας κυκλικής οικονομίας, που θα οδηγήσει στο κυκλικό νοικοκυριό και στον κυκλικό πολίτη είναι το μεγάλο στοίχημα, σημείωσε χαρακτηριστικά από το βήμα των εγκαινίων της Forward Green, ο υπουργός Επικρατείας,  Βασίλειος Σκουρής.

Την αισιοδοξία του γιατί η Θεσσαλονίκη πρωτοπορεί για μία ακόμη φορά εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.  Ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Κωνσταντίνος Γιουτίκας τόνισε ότι η Forward Green είναι μια έκθεση από το μέλλον που σχεδιάζεται όμως στο παρόν ενώ η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου έδωσε έμφαση στην ανάγκη εκπαίδευσης της κοινωνίας.

Στο πλαίσιο της 1ης Forward Green Expo, διεξήχθη με επιτυχία ένα ιδιαίτερα σημαντικό Forum, με θέμα «Το παρόν και το μέλλον της Κυκλικής Οικονομίας», το οποίο αποτέλεσε τη δυναμική πλατφόρμα ενημέρωσης και παρουσίασης καινοτόμων πρακτικών και ανταλλαγής απόψεων για την αναπτυσσόμενη βιομηχανία, τη σύγχρονη επιχειρηματικότητα και εν γένει την οικονομία σε αυτό το πεδίο.

Το Forum για την Κυκλική Οικονομία διοργανώθηκε από τη ΔΕΘ-HELEXPO σε συνεργασία με την εταιρεία Improvetech και το Ελληνο-Γερμανικό Επιμελητήριο, υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). Επίσης, σε συνεργασία με την Ελληνο-Γερμανική Συνέλευση διοργανώθηκε και πάνελ με θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με επίκεντρο τις καλές πρακτικές γερμανικών «έξυπνων πόλεων».

Το Δίκτυο Πόλεων ΔΕΠΑΝ  που αποτελεί ένα συνεχώς αναπτυσσόμενο οργανισμό της Αυτοδιοίκησης με περισσότερα από 110 μέλη – ΟΤΑ, συμμετείχε τόσο στην έκθεση όσο και στο φόρουμ με ομιλητή τον Γενικό Διευθυντή Βασίλειο Κουτσιώρη.

Ο κ. Κουτσιώρης  ήταν ομιλητής στις ενότητες «Δεδομένα και Αειφορία σε Εφοδιαστικές Αλυσίδες στη Γεωργία» και «Κυκλικές – Έξυπνες Πόλεις».

Στο Forum, στο βήμα του οποίου βρέθηκαν εγνωσμένου κύρους Έλληνες και ξένοι ομιλητές, έγινε ενημέρωση για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο πεδίο της κυκλικής οικονομίας και παρουσιάστηκαν καινοτόμες πρακτικές για την ανάπτυξη της βιομηχανίας, του σύγχρονου επιχειρείν και της οικονομίας εν γένει υπό το πρίσμα αυτό.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών οι συζητήσεις που αναπτύχθηκαν κάλυψαν ένα ευρύ φάσμα θεματικών σχετικά με την κυκλική οικονομία και την πράσινη χρηματοδότηση, την κυκλική οικονομία και τις επενδύσεις, τα στέρεα και τα υγρά απόβλητα, την ενεργειακή μετάβαση, τη γαλάζια οικονομία, τα πράσινα νησιά, την κυκλική γεωργία και τις κυκλικές μεταφορές, αλλά και την ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση του πλαστικού καθώς και την κυκλική οικονομία στον χώρο της φιλοξενίας.

Τέλος στους χώρους της Έκθεσης  που συμμετείχαν 138 επιχειρήσεις, πραγματοποιήθηκαν πάνω 300 επιχειρηματικά ραντεβού ενώ μέλη τοπικής αυτοδιοίκησης, φορείς και επιχειρηματίες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για νέες και καινοτόμες πρακτικές στην πράσινη ανάπτυξη.


Πηγή
Author: Press Room

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα