Υπογράφηκε η σύμβαση μεταξύ του Δήμου Πλατανιά, του ΑΔΜΗΕ και της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. για το έργο « Υπογειοποίηση Δικτύου Ηλεκτροδότησης Μέσης και Χαμηλής Τάσης», στη Δημοτική Κοινότητα Πλατανιά.

Υπογράφηκε στην έδρα του Δήμου Πλατανιά στο Γεράνι, η τριμερής σύμβαση για το έργο «Υπογειοποίηση Δικτύου Ηλεκτροδότησης Μέσης και Χαμηλής Τάσης», προϋπολογισμού 1.200.000,00 € με Φ.Π.Α., από τον Δημάρχο Πλατανιά κ Ιωάννη Μαλανδράκη και εκπροσώπους του ΑΔΜΗΕ και της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε..

Το έργο χρηματοδοτείται στο σύνολο του, κατά 50% από τον Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. και κατα 50% από το Δήμο Πλατανιά, όπου τη συμμετοχή του Δήμου Πλατανιά θα την καταβάλει ο ΑΔΜΗΕ.

Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ Ιωάννης Μαλανδράκης, ανέφερε τα παρακάτω “ …πετύχαμε μετά από διεκδίκηση σε συνεργασία με τον ΑΔΜΗΕ και την Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., να υπογραφεί η Σύμβαση για την Υπογειοποίηση του Εναέριου Ηλεκτρικού Δικτύου, ενώ παράλληλα το κόστος που θα επιβάρυνε το Δήμο, το επωμίζεται για λογαριασμό του, ο ΑΔΜΗΕ. Το έργο αυτό είναι πολύ μεγάλης σημασίας για τη Δημοτική Κοινότητα Πλατανιά…”

Παράλληλα ο Δήμαρχος κ. Ιωάνης Μαλανδράκης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Πρόεδρο του ΑΔΜΗΕ κ.Μανουσάκη και τα στελέχη του Οργανισμού, καθώς και τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου και της ΔΕΔΔΗΕ, για την ολοκλήρωση των μελετών.

Με την υλοποίηση του παραπάνω έργου, πέρα από την αισθητική αναβάθμιση, θα υπάρξει παράλληλα και αποδέσμευση χώρων, καθώς με την αφαίρεση των στύλων από τα πεζοδρόμια, θα αυξηθεί ο ελεύθερος χώρος σε αυτά, με αποτέλεσμα να καθίσταται ευκολότερη η διέλευση τόσο των επισκεπτών όσο και των μόνιμων κατοίκων.

Το παραπάνω έργο, διεκδίκησε ο Δήμος Πλατανιά το προηγούμενο διάστημα, με συγκεκριμένη επιχειρηματολογία, προκειμένου να υπάρξει συνολικό όφελος για την ευρύτερη περιοχή του Δήμου μας, λόγω της διέλευσης καλωδίων μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος, μέσω της υπόγειας διασύνδεσης Κρήτης-Πελοπονήσου.

Η Σύμβαση προβλέπει τα παρακάτω:

Την μετατροπή 6 εναέριων υποσταθμών σε υποσταθμούς συνεπτυγμένων διαστάσεων.

Την κατασκευή υπογείου δικτύου Μέσης Τάσης.

Την κατασκευή υπόγειου δικτύου Χαμηλής Τάσης.

Αποκαταστάσεις, εσκαφές και αποκαταστάσεις σε δρόμο και σε πεζοδρόμια.

Κατασκευή διαβάσεων οδών.

Υπόγεια κιβώτια διασυνδέσεων.

Υπόγειες ευθείες συνδέσεις.

Επιτοίχια κιβώτια διακλαδώσεων.

Κατακόρυφης επιτοίχιας μεταλλικής σωλήνα.

Υπόγειες διακλαδώσεις.

Υπόγειες ευθείες συνδέσεις,

Κατάργηση εναέριου δικτύου μαζί με τους κ.λ.π. παρελκόμενα.

Διευθέτηση παροχών.

Στο επόμενο διάστημα θα προγραμματισθεί σε συνεργασία με τον Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. η έναρξη του έργου, αμέσως μετά το τέλος της τουριστικής περιόδου.

Στην υπογραφή της Σύμβασης ήταν ως εκπρόσωπος της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., ο κ Γεώργιος Πλοκαμάκης Ειδικό Στέλεχος Δ.Π.Ν., ο οποίος αναφέρθηκε στην σημαντικότητα της υλοποίησης του παραπάνω έργου και εξήρε την προσπάθεια και την επιτυχία του Δήμου Πλατανιά.

Επίσης παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης ήταν οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ Πέτρος Μαρινάκης και Μανούσος Βουλγαράκης και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πλατανιά κ Γεώργιος Κουκουτσάκης.


Πηγή
Author: Press Room

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα