Ανανίας Φεστέρης: Ο Έλληνας υδραυλικός που βγάζει 3.000€ τη μέρα στα σαλέ της Ευρώπης

Ο Ανανίας Φεστέρης, ένας υδραυλικός από τις Σέρρες, δουλεύει τα τελευταία χρόνια στο Σεν Μόριτζ και βγάζει έως και 3.000€ την ημέρα.

Το Σεν Μόριτζ είναι η επιτομή του χειμερινού προορισμού. Με τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα, τα θαυμάσια σαλέ, τα πλακόστρωτα σοκάκια, τα πολυτελή καταστήματα, τα κομψά καφέ και εστιατόρια. Λίγοι ωστόσο γνωρίζουν ότι μέσα σε αυτό το παραμυθένιο σκηνικό των Άλπεων, που θεωρείται δεύτερο σπίτι των πλουσίων και των διασημοτήτων και αριθμεί 5.400 κατοίκους, ζει και ένας δικός μας, ο Σερραίος Ανανίας Φεστέρης.

Ο Ανανίας Φεστέρης είναι ο άνθρωπος – κλειδί για την εύρυθμη λειτουργία των υπερπολυτελών ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και των εκατομμυρίων ευρώ σαλέ. 

Είναι, αν όχι ο μοναδικός, σίγουρα ο πιο ικανός υδραυλικός στο Ελβετικό αυτό χωριό, ο οποίος πληρώνεται με αμοιβή γιατρού, καθώς χρεώνει 90 ευρώ την ώρα. Μάλιστα, μέσα σε μια καλή μέρα κι ανάλογα τη δουλειά που καλείται να φέρει εις πέρας, μπορεί να βγει μεροκάματο που πλησιάζει τις 3.000 ευρώ.

«Βέβαια, μην φανταστείτε ότι μας μένουν όλα στην τσέπη. Εδώ, η εφορία σου παίρνει πάνω από τα μισά σε φόρους, από τη στιγμή που έχεις δικό σου μαγαζί όπως εγώ. Το ενοίκιο για ένα σπίτι 100 τ.μ. είναι από 2.000 ευρώ και άνω, χωρίς να υπολογίσεις ρεύματα, ίντερνετ κτλ. Στο σούπερ μάρκετ ένα κιλό χοιρινό κρέας θα το αγοράσεις 20 ευρώ και το μοσχάρι πάει από 50 έως 90 ευρώ το κιλό. Στα εστιατόρια δε όσο ανεβαίνεις υψόμετρο, τόσο πιο ακριβό είναι και το φαγητό. Στο πιο ταπεινό μαγαζί θες 30 ευρώ για ένα πιάτο φαΐ, με σαλάτα και μια μπύρα». 

Ο κ. Φεστέρης έχει μπει στα μεγαλύτερα σπίτια του Σεν Μόριτζ, ακόμη και στα σαλέ της οικογένειας Νιάρχου, επιδιορθώνοντας βλάβες σε στεγνωτήρια, σωληνώσεις, αποφράξεις και εξαερισμούς. Μάλιστα σε αυτές τις δουλειές, είναι ανάλογο και το φιλοδώρημα. «Το μεγαλύτερο που έχω λάβει μέχρι στιγμής είναι 100 ευρώ, χώρια την αμοιβή που πήρα για τη δουλειά που με κάλεσαν να κάνω» λέει. Το μότο του είναι, «άμα φτιαχτεί μια φορά, πρέπει να ζήσει 40 χρόνια» και αυτό είναι που έχουν εκτιμήσει οι κάτοικοι και οι παραθεριστές στο Σεν Μόριτζ.

Να σημειωθεί ότι ο υδραυλικός από τις Σέρρες επέστρεψε πέρυσι στο Σεν Μόριτζ έπειτα από απουσία επτά χρόνων κι αυτό διότι κάποια στιγμή δεν άντεξε τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες τον χειμώνα, αποφασίζοντας να εγκατασταθεί χαμηλότερα σε άλλες περιοχές όπως το Σεν Γκάλεν. Όμως οι αμοιβές δεν ήταν ίδιες με αυτές που έπαιρνε στο Σεν Μόριτζ και έτσι πήρε την απόφαση να επιστρέψει και πάλι στο πολυτελές ελβετικό θέρετρο.

διαγωνισμός το δέντρο της ζωής

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Ένα υπέροχο κόσμημα «ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ» σας περιμένει!


Πηγή
Author: Κατερίνα Ματέρη

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα