Ζευγάρι βανδάλισε κατά λάθος, γκράφιτι αξίας 440.000 δολαρίων

Ένα νεαρό ζευγάρι επισκέφτηκε μία γκαλερί στο εμπορικό κέντρο Lotte World στην πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας κι εκεί βανδάλισε κατά λάθος – όπως ισχυρίστηκαν οι ίδιοι – ένα έργο γκράφιτι, το οποίο είχε φιλοτεχνηθεί από τον JonOne (Τζον Άντριου Περέλο) μπροστά στο κοινό της Σεούλ το 2016 και εκτιμάται ότι αξίζει 440.000 δολάρια. 

Χρώματα και πινέλα που είχαν χρησιμοποιηθεί από τον ίδιο τον καλλιτέχνη στο πλαίσιο της παράστασης, είχαν αφεθεί επίτηδες στο έδαφος μπροστά από το γκράφιτι και αποτελούσαν μέρος του έργου από τότε. Και κάπως έτσι το ζευγάρι παρεξήγησε αυτή την αναπαράσταση.

Σύμφωνα με το προσωπικό της έκθεσης, οι κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν έναν νεαρό άνδρα και μια γυναίκα, να παίρνουν τα χρώματα που ήταν μπροστά από το έργο και με αυτά να πιτσιλίζουν το έργο τέχνης.

Η αστυνομία εξέτασε το βίντεο ασφαλείας πριν συλλάβει το ζευγάρι στο εμπορικό κέντρο, ωστόσο αργότερα αφέθηκε ελεύθερο. Ο επικεφαλής της έκθεσης, Kang Wook, δήλωσε ότι η γκαλερί αποφάσισε να μην προχωρήσει σε μηνύσεις, καθώς ήταν προφανές πως επρόκειτο για παρεξήγηση από την πλευρά του ζευγαριού. «Νόμιζαν ότι τους επιτρέπεται να το κάνουν αυτό ως συμμετοχική τέχνη, αλλά έκαναν λάθος», είπε ο Wook. «Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε συζητήσεις με τον καλλιτέχνη για το πώς θα το αποκαταστήσουμε».

Μετά από αυτό το περιστατικό, η γκαλερί τοποθέτησε συρματόπλεγμα και πρόσθετες πινακίδες μπροστά από το έργο με την επιγραφή «Μην αγγίζετε». 

Παρ’ όλα αυτά το περιστατικό αποδείχθηκε πως δεν ήταν και τόσο καταστροφικό για τη γκαλερί, καθώς όπως δήλωσε ο Kang Wook αυξήθηκε η επισκεψιμότητά του, αφού οι επισκέπτες άρχισαν να φωτογραφίζουν το κατεστραμμένο έργο τέχνης, δείχνοντας μάλιστα επιπλέον ενδιαφέρον να μάθουν σχετικά με το συμβάν.


Πηγή
Author: Κατερίνα Ματέρη

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα