Έγκριση έργου φωτισμού των Καταρρακτών της Έδεσσας

Printer-friendly version

giannoy_nteko.jpg
img_20210409_200938.jpg

Το έργο φωτισμού των Καταρρακτών και του βράχου της Έδεσσας εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού, κ. Στυλιανού Πέτσα, με συνολικό προϋπολογισμό 400.000€.

Ο φωτισμός των Καταρρακτών και του βράχου της Έδεσσας είναι ένα σύνθετο έργο, που θα έχει σημαντική προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προϊόν της πόλης της Έδεσσας και της ευρύτερης περιοχής. Με την υλοποίηση του έργου, εκτός από την αύξηση των ωρών επισκεψιμότητας των Καταρρακτών της πόλης και την ανάδειξη του εντυπωσιακού βράχου στον επισκέπτη που έρχεται από την πλευρά της Θεσσαλονίκης τις βραδινές ώρες, αναμένεται να υπάρξει σημαντική προβολή της πόλης ως τουριστικού προορισμού.

Ο Δήμος Έδεσσας υπέβαλε το σχετικό αίτημα, με την πολύτιμη συνδρομή και επιστημονική καθοδήγηση της κας Ελευθερίας Ντεκώ, που εξειδικεύεται στον φωτισμό και την ανάδειξη μνημείων. Η κα Ντεκώ είχε επισκεφθεί την πόλη της Έδεσσας τον περασμένο Απρίλιο, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου κ. Δημήτρη Γιάννου και συνέβαλε στην επιστημονική τεκμηρίωση του αιτήματος και την πληρότητα του φακέλου υποψηφιότητας του έργου.

Ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου δήλωσε σχετικά: «Η ένταξη του έργου φωτισμού των Καταρρακτών είναι μία εξαιρετική εξέλιξη για τον τουρισμό της Έδεσσας και πιστεύω ότι θα συμβάλει στην προβολή της πόλης και τη βελτίωση του τουριστικού της προϊόντος. Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό κ. Στέλιο Πέτσα που αγκάλιασε το αίτημά μας από την πρώτη στιγμή και αποδεικνύει με κάθε τρόπο ότι είναι ένας διορατικός πολιτικός που αγαπάει το λειτούργημα που ασκεί, αλλά και την πόλη μας! Ευχαριστώ τους Βουλευτές Πέλλας κ. Γιώργο Καρασμάνη και κ. Διονύση Σταμενίτη που συνέδραμαν τον Δήμο Έδεσσας σε αυτή την προσπάθεια και αναμένουμε ανάλογη στήριξη στην ολοκλήρωση του αθλητικού μας κέντρου. Θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσω την κα Ελευθερία Ντεκώ που με τις γνώσεις και την επιστημονική της επάρκεια μας κάνει να νοιώθουμε ότι πατάμε σε γερές βάσεις σε ότι αφορά αυτό το τεράστιο τόλμημα. Συνεχίζουμε την προσπάθεια για βελτίωση του τουριστικού μας προϊόντος και την ανάπτυξη του τόπου μας».


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα