Ένα διαδραστικό escape room με τίτλο «ΗΠΑ-Ελλάδα: 200 χρόνια καινοτομίας»

Τέσσερα δωρεάν διαδραστικά δωμάτια γνώσεων και διασκέδασης για τα 200 χρόνια επιστημονικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ.

Ο φετινός εορτασμός για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης του 1821 συμπίπτει και με άλλες σημαντικές κι αξιομνημόνευτες επετείους. Όπως, ας πούμε, με τα 200 χρόνια επιστημονικής συνεργασίας της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Για να τιμήσει αυτήν ακριβώς την στρογγυλή επέτειο, η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα χρηματοδότησε και οργάνωσε, σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό SciCo (Science Communication), την δράση «ΗΠΑ-Ελλάδα: 200 χρόνια καινοτομίας» (USA-Greece: 200 Years of Innovation).

Το «ΗΠΑ-Ελλάδα: 200 χρόνια καινοτομίας» είναι ένα διαδραστικό escape room, στο οποίο μπορείς να εξερευνήσεις την κοινή επιστημονική ιστορία των δύο χωρών, ενώ συγχρόνως προσπαθείς να «αποδράσεις» χρησιμοποιώντας τις γνώσεις σου. Έχεις το κλειδί για να ξεκλειδώσεις 200 χρόνια της κοινής επιστημονικής πορείας; Μπορείς να λύσεις τον γρίφο σπουδαίων επιστημονικών ανακαλύψεων της ιστορίας; Ξέρεις τους επιστήμονες που σημάδεψαν τους δυο τελευταίος αιώνες; Καλή τύχη!Στο escape room, που φιλοξενείται στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, οι επισκέπτες καλούνται να περιηγηθούν μέσα από τέσσερα διαφορετικά δωμάτια, το καθένα από τα οποία αντιπροσωπεύει μια συγκεκριμένη περίοδο της σύγχρονης ιστορίας. Λύνοντας γρίφους και παζλ οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να πληροφορηθούν για σημαντικές επιστημονικές ανακαλύψεις. Τα τέσσερα δωμάτια αναδεικνύουν καινοτομίες που προέκυψαν από την ελληνοαμερικανική συνεργασία τα τελευταία 200 χρόνια, αλλά και εμβληματικές προσωπικότητες από διάφορους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Η πρωτότυπη και επιμορφωτική αυτή δράση εντάσσεται στον ευρύτερο κύκλο εκδηλώσεων με τίτλο «ΗΠΑ-Ελλάδα: Γιορτάζοντας 200 Χρόνια Φιλίας» της αμερικανικής πρεσβείας.

Πληροφορίες:

 Έως την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου, Σεράφειο (Εχελιδών 19 & Πειραιώς 144). Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-13:00 για σχολεία, 17:00-20:00 για το κοινό, Σαββατοκύριακα 12:00-18:00.

Είσοδος ελεύθερη με πιστοποιητικό εμβολιασμού/ νόσησης, ή αρνητικό ράπιντ.


Πηγή
Author: Κατερίνα Ματέρη

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα