Αικατερίνεια – «ΑΝΘΡΩΠΟΣ 4.0»:Το αδιαχώρητο στην παρουσίαση του βιβλίου του Δ. Λακασά

Τα Αικατερίνεια «συνάντησαν» στο φετινό επίλογό τους, χθες το βράδυ στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Κατερίνης,  το βιβλίο «Άνθρωπος 4.0» του Δημήτρη Λακασά.

Το βιβλίο, που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Κλειδάριθμος», όπως αναφέρθηκε και στη διάρκεια της εκδήλωσης, συνδέει παρελθόν, παρόν, μέλλον  και με τρόπο κατανοητό – ακόμη και για τον μη εξοικειωμένο αναγνώστη – αναφέρεται σε εκφάνσεις που συνδέονται άμεσα με την πρόοδο της τεχνολογίας. Ειδικότερα, με έναν ανθρωποκεντρικό προσανατολισμό, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και την 4η Βιομηχανική Επανάσταση επιχειρεί μια διείσδυση στα άδυτα των νέων τεχνολογιών με μια απλή ματιά.

Η εκδήλωση, την οποία  συντόνισε εξαιρετικά ο Νίκος Χουσουρίδης, Εκτελεστικό  Μέλος Δ.Σ. – Διευθύνων Σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Κεντρικής Μακεδονίας ξεκίνησε με χαιρετισμό – καλωσόρισμα του προέδρου του Οργανισμού Πολιτισμού Γιώργου Τσιαλού, καθώς και (διαδικτυακά) του Δημάρχου Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμου. Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.Γεώργιος, οι Βουλευτές Πιερίας Ξενοφών Μπαραλιάκος (διαδικτυακά), Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου (διαδικτυακά), Σάββας Χιονίδης, Μπέτυ Σκούφα, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων ΣΕΒΕ, Πρόεδρος της Εγνατίας Οδού ΑΕ, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, o Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, ο εκπρόσωπος των εκδόσεων «Κλειδάριθμος» Ιωάννης Φαλδαμής, ο οποίος μάλιστα ανακοίνωσε ότι το βιβλίο έφτασε ήδη στην 4η επανέκδοση.

Ομιλητές στο πάνελ της  παρουσίασης, ο συγγραφέας Δημήτριος Λακασάς, CEO OLYMPIA ELECTRONICS Α.Ε.,  ο οποίος ευχαρίστησε τον Δήμο Κατερίνης και τον Οργανισμό Πολιτισμού για την εξαιρετική συνεργασία και την άρτια διοργάνωση, ενώ παρέθεσε παραδείγματα για να επιχειρηματολογήσει ξεκάθαρα υπέρ του ανθρώπου στο νέο δίλημμα «άνθρωπος ή μηχανή». Όπως μεταξύ άλλων ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η 4η Βιομηχανική επανάσταση,  μπορεί υπό προϋποθέσεις να ονομαστεί από τους ιστορικούς του μέλλοντος ως η πρώτη ανθρωπιστική επανάσταση. Αυτός είναι ο στόχος και το μεγάλο στοίχημα: η 4η βιομηχανική επανάσταση να οδηγήσει στη βελτίωση του ανθρώπου, χωρίς να τον μεταλλάξει».

Επιπλέον, ο επιστημονικός επιμελητής του βιβλίου Δημήτριος Γούλιας, Οικονομικός Αναλυτής, ΣΕΒΕ-Σύνδεσμος Εξαγωγέων έκανε – μεταξύ άλλων – λόγο για τα δεδομένα, την κυβερνοασφάλεια, ενώ υπεραμύνθηκε της άποψης ότι η Ελλάδα είναι σε θέση να συμμετάσχει στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση και γιατί όχι να πρωτοπορήσει. Τέλος,  διαδικτυακά ο Δρ. Νίκος Δημητριάδης, Νευροεπιστήμων, συνεισέφερε στη συζήτηση με παραδείγματα από τη νευροεπιστήμη, ενώ με έμφαση τόνισε ότι «ο άνθρωπος είναι το σημαντικό στοιχείο στον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων και όχι η τεχνολογία. Είναι καιρός να αντιμετωπίσουμε την τεχνολογία ως ένα εργαλείο για τον άνθρωπο να πετύχει τους πιο βαθείς και  τους πιο μακροχρόνιους στόχους του».

Η εκδήλωση, την οποία παρακολούθησαν επίσης, ο Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου Ευάγγελος Γερολιόλιος, ο Αντιδήμαρχος Δόμησης του Δ. Κατερίνης Γιώργος Νταντάμης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Παρθένα Μακρίδου, Θανάσης Λιακόπουλος, ο πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Κεντρικής Μακεδονίας Νίκος Μηλιώτης κ.α. εκπρόσωποι τοπικών αρχών, φορέων και συλλόγων, ολοκληρώθηκε με εύστοχες ερωτήσεις, ζωηρή και ενδιαφέρουσα συζήτηση με το κοινό.

Να σημειωθεί, ότι, για την είσοδο στο Πνευματικό Κέντρο τηρήθηκαν σχολαστικά όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα ασφαλείας.

Όλη την εκδήλωση, η οποία  μεταδόθηκε ζωντανά από τη live media μπορείτε να την παρακολουθήσετε στον επισυναπτόμενο σύνδεσμο:


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα