Αλεξανδρινό: 3 μυστικά για να διατηρήσετε υγιές το φυτό των Χριστουγέννων

Τα αλεξανδρινό έχει ήδη αρχίσει να κατακλύζει την αγορά και το ανθοπωλείο Rika Flowers στον Πειραιά εκμυστηρεύεται σε εμάς 3 μυστικά για να το διατηρήσουμε υγιές!

Είναι, άλλωστε, από τα φυτά στη χώρα μας που έχουν συνδεθεί με τα Χριστούγεννα.

Αν και τα πιο δημοφιλή είναι αυτά με το κόκκινο χρώμα στα φύλλα τους, υπάρχουν και σε άλλες αποχρώσεις όπως το λευκό, το μπεζ, το ροζ ή και σε συνδυασμούς.

Πώς θα καταφέρετε όμως να τα διατηρήσετε υγιή και φυλλώδη για όσο διάστημα αποτελεί το χριστουγεννιάτικο ντεκόρ σας;

Παρακάτω ακολουθούν 3 χρήσιμες συμβουλές

Αποφύγετε την έκθεση στο κρύο ή την υπερβολική ζέστη

Το αλεξανδρινό καλλιεργείται σε θερμοκήπια για να αποκτήσει γρήγορα το χρώμα του για τις γιορτές. Στη συνέχεια αποστέλλεται για να πουληθεί. Όταν μεταφέρουμε ένα φυτό από τις συνθήκες στις οποίες διατηρείται σε ένα κατάστημα, μπορεί να αρχίσει να χάνει τα φύλλα του από το θερμοκρασιακό σοκ. Προστατέψτε το με μια σακούλα ή λίγο χαρτί εάν πρόκειται να μείνει έξω στο κρύο για περισσότερο από μερικά λεπτά.

Ο ρόλος του φωτός

Το αλεξανδρινό χρειάζεται λίγο φως για να ευδοκιμήσει. Ωστόσο, το άμεσο ηλιακό φως μπορεί να το κάψει. Επιλέξτε λοιπόν ένα έντονα φωτισμένο σημείο, το οποίο όμως δεν βλέπει άμεσα ο ήλιος. Θυμηθείτε: η τοποθεσία που επιλέγουμε για ένα φυτό, μπορεί να κάνει θαύματα!

Ποτίστε το σωστά

Οι γλάστρες χωρίς τρύπες αποστράγγισης μπορούν να καταστρέψουν τα περισσότερα φυτά, όπως και τα αλεξανδρινά. Αν το νερό δεν στραγγίζει από τη γλάστρα, είναι πιθανό να σαπίσουν να κιτρινίσουν και να πέσουν τα φύλλα ή ακόμα χειρότερα να σαπίσουν οι ρίζες και να πεθάνει το φυτό. Αν η γλάστρα σας λοιπόν δεν έχει σημεία αποστράγγισης, κάντε μερικές τρύπες ή μετακινήστε το φυτό σε μια γλάστρα που διαθέτει.

Rika Flowers

Αιτωλικού 49, Πειραιάς

Τηλέφωνο: 210-4633325

eshop: https://rikaflowers.gr/

 

Rika Flowers

Από το 1983, η υπογραφή στο λουλούδι.

Είμαστε οι, Κωνσταντίνος και Στέφανος Ζουμίδης. Δεύτερης και τρίτης, αντίστοιχα, γενιάς ανθοδέτες. Το κατάστημά μας βρίσκετε στον Πειραιά και ονομάζετε Rikaflowers. Σίγουρα όσοι δεν μας γνωρίζετε ίσως αναρωτηθείτε για το όνομα του.

Το όνομα του προήλθε, λοιπόν, πολλά χρόνια πίσω από την μητέρα μας , Φρειδερίκη , όπου ήταν και εκείνη που ξεκίνησε την οικογενειακή μας επιχείρηση, το μακρινό πλέον 1983.

Στις μέρες μας, και έπειτα από μια πορεία δεκαετιών στο χώρο του λουλουδιού, συνεχίζουμε με την ίδια όρεξη , τις ίδιες αρχές αλλά με καινούργιες ιδέες και περισσότερη γνώση.

Είμαστε εδώ, για να καλύψουμε κάθε σας ανάγκη στον τομέα των λουλουδιών. Είτε αυτό είναι ο γάμος σας , είτε είστε σε αναζήτηση κάποιου δώρου για τους οικείους σας , είτε απλά ζητάτε πληροφορίες για την διακόσμηση του χώρου σας.

Η φιλοσοφία μας είναι απλή μα συνάμα σημαντική για εμάς.

Ότι φτιάχνουμε, ότι δημιουργούμε, το κάνουμε με πάθος, το κάνουμε με αγάπη για το λουλούδι.


Πηγή
Author: Chrisa Sarantopoulou

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα