Ανακοίνωση – Πρόσκληση πρός ξενοδόχους και λειτουργούντες ενοικιαζόμενα δωμάτια

Σας γνωρίζουμε ότι ο Δήμος μας, επεξεργάζεται ηλεκτρονικά , τα στοιχεία που αφορούν τετραγωνικά μέτρα κατοικιών, επαγγελματικών χώρων, οικοπέδων κ.λ.π. και προκειμένου να δημιουργήσει ηλεκτρονικό αρχείο, στο οποίο θα αποτυπώνεται με ακρίβεια, η κάθε μια από τις παραπάνω κατηγορίες χώρων, καθώς & να επικαιροποιήσει τις χρεώσεις που αφορούν, τέλη καθαριότητας-ηλεκτροφωτισμού & δημοτικού φόρου, παρακαλεί τους επαγγελματίες, που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού και ειδικότερα, οι λειτουργούντες ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, να προσκομίσουν άμεσα στο Δήμο, αντίγραφο του τελευταίου λογαριασμού ΔΕΗ, καθώς και δήλωση, στην οποία θα αναγράφονται επακριβως τα τ.μ. κάθε είδους χώρων, όπως αυτά προκύπτουν από επίσημα έγγραφα (άδεια οικοδομής, άδεια λειτουργίας, άδεια ΕΟΤ κ.λ.π.).

Διευκρινίζεται ότι σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 2 του Ν 25/75 «…..προκειμένου περί των ξενοδοχείων ύπνου, οι μεν χώροι οι διατιθέμενοι προς ύπνον ως και οι βοηθητικοί τούτων θεωρούνται ως κατοικίαι και τα επ΄ αυτών τέλη υπολογίζονται επί τον ισχύοντα δια τον κατά κατηγορίαν συντελεστήν, εφαρμοζομένων εν προκειμένω των διατάξεων του εδ. β΄ της παρ. 2 του άρθρου 3 του παρόντος».

“Βοηθητικοί” των υπνοδωματίων χώροι θεωρούνται οι προθάλαμοι, τα λουτρά, η είσοδος υπηρεσίας, ο διάδρομος και ο τυχόν υπόγειος χώρος πλυντηρίων, ενώ ως χώροι άλλης χρήσεως, η αίθουσα πρωινού, το μαγειρείο, η κύρια είσοδος, ο χώρος υποδοχής, το μπαρ, το σαλόνι, οι αποθήκες, το μηχανοστάσιο και το κλιμακοστάσιο (ΣτΕ 4142/1988).


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα